Ajankohtaista

Kuopion Reippaan kausi 2012 – 2013 oli seuran toinen toimintakausi. Kauden päättyessä urheilijat ja valmentajat tekevät analyysin menneestä ja suunnittelevat samalla tulevaa. Olen saanut toimia seuran puheenjohtajana seuran perustamisesta 13.6.2011 saakka. Tämä aika on antanut minulle paljon. Kiitän tästä kaikkia Reippaan toimijoita. Olen viimeisten viikkojen aikana saanut keskustella urheilijoiden, valmentajien, seuratoimijoiden ja toimintaamme seuraavien kanssa. Samalla Suomen Urheiluliiton hallituksen jäsenenä olen saanut keskustella koko yleisurheilun tilasta maassamme. Nämä kaikki keskustelut innoittivat minua analysoimaan mennyttä ja pohtimaan tulevaa. Tämä analyysi on yleistys ja tavoite on pohtia sitä, miten voimme nauttia yleisurheilusta entistä enemmän. Jokainen urheilija, valmentaja ja seuratoimija tekevät parhaansa.
Lähetimme vuonna 2012 Itsenäisyysmaratonille osallistuneille kyselyn. Yleisesti järjestelyjä pidettiin onnistuneena ja että tapahtuman pienimuotoisuus tekee sen tunnelman. Katso yhteenveto.
Kuopion Reipas tarjoaa 2005 ja aikaisemmin syntyneille laadukasta ja nousujohteista valmennusta.
Aikuisten yleisurheilukouluun sekä maraton- ja juoksukouluun ilmoittautuminen on käynnissä.
Annin ottamia kuvia löytyy linkin takaa.
Finaali on ohi ja palkintorahat on jaettu kuudelle parhaalle seuralle. JKU saalisti ansaitun voiton. Itäisen alueen paras oli LUM ja isäntä Imatrakin jätti Reippaan taakseen. Vaikka sijoitukset olivat toisinpäin vielä finaaliaamuun lähtiessä. Vaikka kisat menivät vaihtelevasti, ennätyksiä, lähes ennätyksiä ja epäonnistumisia, oli kisareissu kaikille mieleinen ja mukava. Vattenfall finaali on iso ja kovatasoinen kisa, jossa lajin voittaminen vaatii hyvän suorituksen. Reipas sai lajivoiton N17 kuulassa. Monissa lajeissa mukana oli ensikertalaisia, joten pieni kisajännitys aiheutti normituloksen alittamisen. Mainittakoon mm. Santeri Hänninen, joka teki yli 5m tulosparannuksen M17 pituudessa. Santeri aloitti juoksuharjoittelun tammikuussa 2013, eikä ole koskaan aiemmin hypännyt pituutta. Joten seuran energisin urheilijan palkinto meni Santerille rohkeasta lajikokeilusta. Kisassa oli mukana hallitseva Suomenmestari. Loppurutistuksena ollut sukkulaviesti meni Reippaasti ja palkinnoksi huoltaja lupasi juoksijoille tikkarit, jotka toimitetaan juoksijoille henkilökohtaisesti.
Varhainen lauantai klo 5:30. Reipas urheilijajoukko kipuaa Jääskeläisen auton bussiin ja aloittaa matkan kohti Imatraa. Määränpäässä kisataan Vattenfall Tera-sarjan finaali. Silmissä oleva unihiekka pitää tunnelman rauhallisena, mutta vielä on aikaa ja matkaa jäljellä Reipastumiseen! Kisat alkavat klo 10:30 joukkueiden järjestäytymisellä ja sisäänmarssilla. Sisäänmarssilla aikana seurat esitellään lyhyesti etukäteen laaditun tekstin mukaisesti. Ja klo 11:00 alkaen Reippaat juniorit pääsevät tositoimiin. Kaikkia kannustetaan reippaisiin suorituksiin, sillä jokainen urheilija ja suoritus on seuralle arvokas! Sijoitusten mukaan seurat saavat pisteitä, pistemäärä ratkaisee lopullisen sijoituksen. Kilpailuissa kisaavat samoissa sarjoissa ensikertalaiset ja maaotteluedustajat! Joten kisoissa pääsee seuraamaan aitiopaikalta sekä Reippaita maaotteluedustajia että muidenkin seurojen Ruotsi-Suomi otteluun ensi viikonloppuna matkaavia! Jännitystä päivästä siis ei puutu! Reipasta kannustusta ja iloisia ilmeitä matkalta!
Olli Pulkkanen aloittaa valmennuspäällikkönä 1.10.2013 Kilpailukausi 2013 on ollut Reippaan osalta menestyksekäs. Onnittelut kaikille urheilijoille ja valmentajille hienosta kaudesta 2012 – 2013. Urheilijoille, joilla on ollut ongelmia terveyden kanssa, toivotamme tsemppiä ja pitkäjänteisyyttä, aikanne tulee vielä. Haluamme kehittää toimintaamme edelleen. Olemme saaneet ja saamassa edelleen vahvistusta valmentajajoukkoihin. Seuran johtokunta on palkannut yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön, Pohjois-Savon urheiluakatemian ja Suomen Urheiluliiton kanssa päätoimisen valmennuspäällikön. Valmennuspäällikkönä aloittaa 1.10.2013 liikuntatieteiden maisteri Olli Pulkkanen.
RSS ATOM