Nuorten SM- hallit 24.-25.2.2012 Kuortane. Reippaalta kuudentoista urheilijan joukkue kisoissa.

21.2.2012

Samu Mikkonen on mukana nuorten SM-halleissa
Samu Mikkonen on mukana nuorten SM-halleissa

Kuopion Reipas osallistuu nuorten SM- halleihin tulevana viikonloppuna Kuortaneelle kuudentoista urheilijan voimin. Lajisuorituksia reippaalaisille kertyy kolmisenkymmentä. Kaiken kakkiaan kisoihin on ilmoittautunut 682 urheilijaa, joille kertyy 1113 lajisuoritusta viikonlopun aikana. Reippaalaisten mitaliodotukset asettuvat 4-8 mitalin haarukkaan.

REIPPAALAISET SARJA SARJALTA:

M/N22
Ville Kiviniemi 60m, 200m  Sotkamossa syntyneen ja tätä nykyä Kuopiossa opiskelevan Villen realistinen tavoite on molemmilta matkoilta loppukilpailupaikka.  Armeijan harmaissa treenaava Joonas Mikkanen tulee taistelemaan pistesijoista 4-6. Tilastojen valossa mitaleille vaadittaisiin ennätyksen 465 selkeää kohennusta viiden metrin tuntumaan. Ja sen kuuluisan hankalan aloituskorkeuden ylitystä.

Viikon takainen SM- halli 60m:n hopeamitalisti  Maria Räsänen on ennakkosuosikki niin 60m:llä kuin 200m:llä. Kovimman vastuksen antanee 60m:llä Nooralotta Neziri. Tänä keväänä kirjoittavalla Marialla on erinomaiset mahdollisuudet tuplamestaruuteen.
               
Koko hallikauden nousukuntoisesti juossut Maria Murtorinne on ehdolla loistojuoksulla myös mitalipallille molemmilla matkoilla 800m:llä ja 1500m:llä. Vasta muutaman vuoden tosissaan harjoitellut Niina Hänninen juoksee Marian tavoin 800m ja 1500m. Kisamatka tulee olemaan hyvä oppimatka tulevia juoksuvuosia silmällä pitäen.

M/N19
Tuomas Rouvali, tavoittelee seitsemän metrin rajapyykkiä pituudessa. Rajan ylittäminen tietäisi matkaa kesän Kalevan kisoihin. Seiskalla alkava tulos liippaisi myös läheltä mitalipallipaikkaa. 3-loikassa tärkein tavoite lienee ehjä ja rytmikäs suoritus, joka toisi myös ennätyksen. Pistesija tavoitteena. Tuomas juoksee myös 200m:ä jossa tavoitteena hyvä aika.
            
Joonas Kortelaisen
kisalajit ovat 60m, 200m ja 3-loikka. Loikassa tavoitteena pistesija ja harjoituskaveri Tuomaksen kukistaminen. 200m:llä tavoitteet lienevät samat. 60m:llä ennätyksen 7,49 petraaminen.
            
Marianne Pitkänen on  reippaalaisten mitalitoivo 800m:llä. Suurin kysymysmerkki lienee Mariannen polvi, joka esti osallistumisena viikon takaisiin aikuisten SM- halleihin. 400m:llä Marianne taistelee juoksukunnossaan ollessaan pistesijoista.
          
Reetta Lappalainen jolla viime kesä meni loukkaantumisten takia hiukan ohitse, on päässyt tekemään taas hyviä harjoituksia. Kisoista puuttuu Reetan mielimatka, pitkät aidat mutta 200m:ä ja 400m:ä ilman aitojakin kulkee sutjakkaasti ja varsinkin nelosella Mariannen kanssa voi tulla kovakin otatus.    
          
Milla Mikkanen
on ollut viime vuosina seipäässä itse mitalivarmuus SM- kisoissa. Vuosi sitten Myllyssä Milla oli todella tiukassa paikassa mutta niin vain Milla klaarasi itsensä mitalipallin korkeimmalle korokkeelle jännittävien vaiheitten jälkeen. Samoissa kisoissa 3-loikasta irtosi pronssia ja eiköhän  Millalla ole samat tavoitteet kuin vuosi sitten molempien lajien suhteen.
         
Venla Mäkäräinen
juoksee 800m ja 1500m:ä. Tänä vuonna molemmilla matkoilla ennätyksiään petrannut Venla onnistuneella juoksulla tavoittelee pistesijoja.
 
M/N17
Samu Mikkonen on hallikaudella juossut upeita juoksuja ja ennätykset lohkeilleet sekunttikaupalla matkalla kuin matkalla. Kisoissa Samu pääsee testaamaan tasoaan ikäisiinsä kunnolla 800m sekä 1500m:llä. Jos kohteet olisivat pitkävetokohteita, kannattaisi Samuun sijoittaa. 
         
Lauri Mieloselle
kisat ovat hyvä oppimatka tulevia juoksuja ja SM- kisoja varten. Lauri osallistuu 800m ja 1500m:lle.
       
Kirsi Pekkasen
tavoitteet pituudessa ja 3-loikassa on päästä kolmelle viimeiselle kierrokselle. Varsinkin pituudessa suuri osallistujamäärä (32 osallistuja) asettaa omat haasteensa miten pitää itsensä hyppyvuorojensa välit oikeassa vireydessä. Samoihin lajeihin osallistuvalle Kirsin treenikaveri Maisa Haloseen  pätevät samat sanat kuin Kirsiin. Tytöt voivat ennätyksillään olla korkeallakin tulosliuskoilla.
    
Reippaan nuorin kisoihin osallistuja tänä vuonna 15- sarjassa normaalisti kilpaileva kuulaan osallistuva Eveliina Rouvali.  Tänä vuonna pyörähdystekniikkaan vaihtaneelle Eveliinanalle suuri voitto ja unelma on päästä kisassa kolmelle viimeiselle kierrokselle.

JVA