SM-maastoissa Reippaita suorituksia

14.5.2012

Reippaan operaatio "VirheäMyrsky" Pudasjärvellä. (kuva Tiina Lukin)

Kuopion Reipas osallistui kymmenen hengen joukkueella Pudasjärven SM-maastoihin. Samu Mikkonen teki M17 sarjan 4 kilometrin juoksusta jännitysnäytelmän.

M17 sarjan 4 kilometriä oli Kuopion Reipaan osalta huikea jännitysnäytelmä. Ensimmäisen 2,5 kilometriä kymmenentenä juossut Samu Mikkonen teki noin kilometrin mittaisessa nousussa kovan nykäisyn ja siirtyi kärkeen. Lopussa Samua vuoden vanhempi Saarijärven Joonas Rinne kykeni tiukalla loppurkirillä voittoon. Samu sai juoksusta arvokkaan hopean. Samassa juoksussa Lauri Mielonen sijalla 23 ja Mikko Hirvonen sijalla 43 varmistivat Reippaalla hienosti SM-joukkue pronssin.

M17 4 km (61 juoksijaa juoksi maaliin)
1. Joonas Rinne, Saarijärven Pullistus 13.04
2. Samu Mikkonen, Kuopion Reipas 13.09
3. Markus Kyrölä, Lempäälän Kisa13.15.
23. Lauri Mielonen, Kuopion Reipas 14.07
43. Mikko Hirvonen, Kuopion Reipas 15.05

M17 4 km joukkuekilpailu (11 joukkuetta juoksi maaliin)
1. Sjundeå If
2. Jyväskylän Kenttäurheilijat
3. Kuopion Reipas

N19 sarjassa Kuopion Reippaan Venla Mäkäräinen juoksi taktisesti kypsän juoksun, kiristäen loppukohden vauhtia. Venlan sijoitus vauhdikkaassa juoksussa 4 kilometrin matkalla oli 16. ajalla 16.48.

N22 sarjassa Reippaan Maria Murtorinne juoksi alussa hurjaa vauhtia aivan kärjen tuntumassa. Lopulta Maria oli hyvin 14. ajalla 15.48.

Naisten 6 kilometrillä Anne-Marika Partanen kiristi loppuakohden ollen 16. ajalla 24.03.

Miesten 4 kilometriä käynnistyi Reippaan Väinö Klemolalta ja Olli Pulkkaselta vauhdikkaasti. Miehet olivat hyvin kympin sakissa. Matti Haatainen menetti arvokkaita sekunteja pienten kompurointien seurauksena. Lopulta Väinö oli paras seuran urheilija sijoittuen 18. ajalla 12.42. Matti kiristi sijalle 19 sekunnin Väinön takana. Olli sinnitteli sijalle 44 ajalla 13.24 ja Janne Heikkinen kiihdytti loppua kohden sijalle 47 ajalla 13.31. Reippaan joukkue Väinö Klemola, Matti Haatainen ja Olli Pulkkanen sijoittui joukkuekilpailussa pisteille sijalle 6.

Reipas kokosi SM - maastoista kymmenen Kalevan malja pistettä. SM - maantien ja maastojen jälkeen Reipas on Kalevan malja kilpailussa sijalla 8. Kisaa johtaa Turun Urheiluliitto. Seuraluokittelussa Reipas on 700 seuran joukossa sijalla 15.