Jämsän karnevaaliviikonloppu pyörähti käyntiin. Mariannelle voitto ja muille tukku omia ennätyksiä.

14.6.2012

Jämsän kestävyysjuoksu-, pituus- ja loikkakarnevaalit alkoivat reippaalaisella karnevaalivoitolla. Marianne voitti 19-vuotiaitten 800m:ä uudella ennätyksellä 2,10,45. Lisäksi syntyi tukku henkilökohtaisia ennätyksiä.

Miesten 800m:llä Matti Röppänen pysäytti ”Omegan” aikaan 1,56,68.  Matti sijoittui lopullisissa tuloksissa yhdenneksitoista. V.2007 juostu ennätys jäi sekunnin päähän. Olli Pulkkanen pysäytti kellon aikaan 1,57,71. Ajalla Olli sai nimensä kolmanneksitoista tuloslistalle. Janne Heikkinen oli kolmas reippaalainen miesten kasilla ja hän juoksi ajan 2,05,10.

Marianne Pitkänen ylsi N19 sarjan karnevaalivoittajaksi ajalla 2,10,45. Tampereen Eliiteissä juostusta ennätyksestä lohkesi samalla 11 sadasosaa. Mariannen juoksu näytti toimittajasta varsin  kepeän vaivattomalta Jämsän Paunun aurinkoisella tartanilla.

Samu Mikkonen sijoittui M17 sarjan 800m:llä viidenneksi. Samun aika 2,01,83 on myös hänen uusi ennätys. Samu juoksi ensimmäisen kierroksen joukon perävahtina ja ohitteli viimeisen kierroksen aikana mukavasti kanssakilpailijoitaan.  Sami Hännisen aika 2,08,13 toi yhdeksännen tilan juoksussa. Samikin alitti entisen ennätyksensä parilla sekunnilla. Lauri Mielonen juoksi kahdeksanneksi saman sarjan 3000m:llä ajalla 9,52,76.

Mikko Hirvosta ei voi syyttää rohkeuden puutteesta. Mikko veti joukkoa ensimmäiset kaksisataa metriä P15 poikien 800m:llä 31 sekunttiin. Vauhti oli tällä kertaa vielä liikaa Mikolle ja loppumatkasta tulikin tuskaa. Mikon aika oli kuitenkin 2,15,32,  jolla Mikko sai nmensä kuudenneksi tulosliuskalla.

Tuomas Rouvalin seitsemän metrin ylitys ei aivan onnistunut. Neljäs tila irtosi tuloksella 694 ja sallituissa tuulissa hän leiskautti sentin vähemmän. Pari todella pitkää hyppyä oli niukasti yliastuttuja. Näin reippaalaisten silmälasien läpi katseltuna arvio liikkui 710-715 tuntumassa. Lauantaina on pituudessa toinen kisa, jossa Tuomas käy seiskan kimppuun.

Maisa Halosen kolmiloikkakisa alkoi heikosti, kolme ensimmäistä suoritusta meni unessa. Vasta nilkan kipeytyminen herätti ja kolmiloikan luonteen mukaisesti kahdella viimeisellä kierroksella syntyivät parhaat suoritukset; 11,81 ja 11,74. Tulos on Maisan uusi ennätys ja samalla N17 uuusi piirin ennätys  Maisa sijoittui tasaisessa kisassa viidenneksi. Jos nilkka antaa loikata, niin lauantaina kolmiloikan B- kisassa uusi yritys kahdentoista metrin kimppuun.

Hanna Hynynen loikki uudeksi ennätyksekseen 10,61 ja pituudessa paras leiskautus 491 sivusi ennätystään. Sara Hännisen pituuskisa kärsi askelmerkin osumisesta lankulle. Tulos 467. Kolmiloikassa kymmenen metriä ylittyi viidellä sentillä.