YAG:n kilpailuihin Reippaalta parinkymmenen urheilijan joukkue!

22.6.2012

Maanantaina ja tiistaina osallistujamäärältään suurimpaan suomessa järjestettävään yleisurheilutapahtumaan matkaa reippaalta runsaan kahdenkymmenen iskukykyinen ja taistelutahtoinen nuoren urheilijan joukkue.


Jokaisen nuoren urheilijan (9-17v) uraan kuuluu ehdottomasti osallistua ainakin kerran elämässään YAG:n ( by FJG). Varsinkin SM- kisaikäisille (14-17v) kilpailut toimivat mainioina harjoituskisana SM- kisoja ajatellen. Oppii kisaamaan kun pituuskisassa onkin 75 muutakin hyppääjää karsimassa loppukilpailupaikasta ja hyppyväli on yli puoli tuntia kahden minuutin sijasta. Ja nuoremmille (9-13v) kisat ovat elämystapahtuma tiukkoine kisoineen.   Tänä vuonna tapahtuma kuuluu osana Helsingin EM- kisojen oheistapahtumaan ja kerää 2500 nuorta yhteen.
Youth Athletics Gamesin päänäyttämönä toimii Espoon Leppävaaran Urheilupuisto. Maanantaina karsintapäivänä kisat jakautuvat kolmelle eri kentälle; Myyrmäki (9-10v ja Hiekkaharju (11-12v) sekä Leppävaara (13-17v).. Tiistaina kaikki sarjat kokoontuvat suureen finaalipäivään Leppävaaran Urheilupuistoon.

SM- kisaikäisiä (14-17v) reippaalaisia esiintyy yksitoista urheilijaa eri lajeissa. Tiukka mielenkiinto kohdistuu  jo SM- mitaleita voittaneisiin ja ikäistensä parhaimmistoon kuuluviin 16- vuotiaisiin Samu Mikkosen ja Maisa Halosen edesottamuksiin kentällä ja radalla. Samu juoksee 800m ja Maisa kisaa loikassa satasen lisäksi. Ja silmä (molemmat) tarkkana seurataan muitakin kisoissa esiintyviä reippaalaisia. Muita 17- sarjalaisia kisoissa esiintyvät  Samun ja Maisan ikäiset Sami Hänninen, joka juoksee triplan 100m, 300m ja 800m, Sara Hänninen (100m/300m ja 3-loikka) Hanna Hynynen (3-loikka) sekä Henna Venäläinen (100m). Lisäksi tytöt osallistuvat N17 4x100m:lle.
    15- vuotiaissa pojissa kisaavat Mikko Hirvonen 800m:llä ja Ville Hyttinen 100:lla ja 300m:llä sekä 3- loikassa. Saman ikäisissä tytöissä Anni Kaukola juoksee 800m, 80m aidat ja hyppää korkeuden.
    Vuotta nuoremmissa tytöissä Jessica Miettinen juoksee 80m aitojen kera, hyppää pituuden ja kolmiloikan (T15 sarjassa). Jessican ikätoveri Joona Välipakka aitoo Jessican tavoin parikymmentä metriä pidemmällä matkalla eli satasella, leiskauttaa pituutta ja kiskaisee keihästä.

Nuoremmissa junioreissa 13- vuotiaissa tytöissä esiintyvät  Ilona Ikäheimo, Eveliina Kumpulainen, Riikka Mielonen ja Iiris Moisio useissa eri lajeissa. Juuso Välipakka ja Akseli Koskela kisaavat 12- vuotiaissa pojissa. Jasmin Hänninen ja Mette Lukin saman ikäisissä tytöissä. Kisoissa reippaalaisten nuorimman urheilijan viittaa kantaa Viivi Lukin.

JK.Jos  edellisestä joku nimi jäi  pois, eiku viestiä JVA:lle  0500-947 519.

Hyvää Juhannusta kisoja odotellessa!