Tuuli, sade ja kylmä pääosassa maanantaina alkaneissa YAG:ssa. Aurinkona pilkahti Iiris Moisio.

25.6.2012

Maaantaina alkaneissa YAG:n kisoissa perinteinen suomalainen alkukesän sää nousi useassa tekniikkalajissa pääosaan. Etusuoralla puhalteli 3-4 metrin vastainen tuuli. Lämpöä nippa nappa kymmenen astetta ja vettä tuli väliin kaatamalla taivaalta. Etusuoran sataset jäivät kymmenystolkulla normaalitasosta. Pituussuuntaisissa hypyissä askelmerkit heittelivät luvattoman paljon.
Mutta paistoi reippalaisittain myös aurinko. Iiris Moisio käveli toiseksi 13- vuotiaitten tyttöjen 2000m:llä ajalla 11,21,68. - Eikä tuntunut edes pahalta, Iiris  totesi maaliiin päästyään
Onnistujiin kuuluivat myös Jessica Miettinen ja Maisa Halonen. 14- vuotta vasta täyttänyt Jessica loikki 15- vuotiaitten tyttöjen kolmiloikan finaaliin. Maisa teki saman tempun 17- vuotiaitten loikassa. Finaalit loikitaan tiistaina. Sekä Joona Välipakkakin voi olla tyytyväinen sijoitukseensa keihäässä, jossa tuloksella 31,99 irtosi pistesija eli kahdeksas.
         Kisat olivat kylmän, sateisen ja tuulisen sään puolesta oiva muistutus että kisoihin on varustauduttava kunnolla. Moni nuori hytisi ja värisi suoritusten välissä kylmissään ja märissään ja itse kisasuoritus jäi vaisuksi. Säähän emme vain voi vaikuttaa itse, vain omaan varustautumiseen ja mielialaan. Siihen urheilijan on hyvä kasvaa.
    
Vaikka kisojen nimi vaihdettiin komealta kuulostavaksi Youth Athletics Games:ksi samalla olisi kuvitellut kisojen sisältöön ja  järjestelyihin nimen vaihdoksen myötä tulleen uutta ilmettä ja jämäkkyyttä. Valitettavasti muutamilla suorituspaikoilla toimitsijatyöskentely oli hyvinkin kyseenalaista edellisvuosien tapaan. Harvemmimpa sitä neljän loikan suoritusta liputetaan valkoisella lipulla kolmiloikassa.  Tunnista kahteen myöhässä olevat aikataulut antoivat haastetta verryttelyn, syömisen ja levon rytmitykseen. Kaikki oli sinänsä hyvää oppia tulevia kisoja varten. Mutta urheilijat, valmentajat, huoltajat odottavat kyllä rahoilleen vastinetta myös itse kilpailujen järjestelyistä. Kuitenkin muu oheistoiminta,kisakanslia, majoitukset, ruokailut, palkintojenjaot, kuljetukset yms. toimivat moitteettomasti.

FB:ssä oli jo hyvä ehdotus että kisat laitettaisiin kiertäväksi SM- kisojen tapaan. Se ehkäisisi ainakin rutiineihin jämähtämisen   

Tulokset löytyvät parhaiten Tilastopajan ja YAG:n sivuilta kunhan järjestäjä saa ne sinne koottua/lähetetettyä. Leppävaaran tulosseurantaa voi seurata livenä:   http://www.varaslahto.net/tulokset/2012/yag/ma/   Nämä  kisaraportit ovat enemmänkin kisatunnelmien välittämistä jälkikäteen kuin nopeaa tulospalvelua. Ja sitä kuuluisaa jälkiviisautta.

JVA.

.