11.8.2012

N19 sarjan seiväshypyn hopeamitalisti Milla Mikkanen
N22 sarjan 100 metrin hopeamitalisti Maria Räsänen
M22 sarjan 100 metrin kuutonen Ville Kiviniemi
Maria Murtorinne (kuvassa vas) ja Venla Mäkäräinen (toinen oik) juoksivat pisteille SM-kilpailuissa

Kuopion Reippaan urheilijat onnistuivat hyvin Kauhajoella ja Mikkelissä nuorten SM-kilpailujen ensimmäisenä kilpailupäivänä. Milla Mikkanen ja Maria Räsänen ottivat SM-hopeaa. Reipas kokosi ensimmäisenä päivänä 22 Kalevan malja pistettä.

Mikkeli M/N SM22
Kuopion Reippaan Maria Räsänen otti hopeaa N22 sarjan 100 metrillä. Räsänen juoksi alkuerissä nopeimman ajan 11,89. Loppukilpailussa Turun Urheiluliiton aitajuoksun nuorten Euroopan mestari Nooralotta Neziri otti voiton ajalla 11,68. Räsäsen hopea juoksun aika oli 11,75. Loppukilpailu juostiin 0,3 metrin myötätuuleen. Kolmanneksi juossut Lahden Ahkeran Tiina Leppäkoski juoksi ajan 11,97.

M22 sarjan 100 metrillä Kuopion Reippaan Ville Kiviniemi taisteli kuudenneksi ajalla 11,29. Alkuerissä Reippaan mies juoksi ajan 11,20. Kilpailun voitti Kankaanpään Leiskun Ville Myllymäki ajalla 10,80.

N22 sarjan 1500 metrillä Kuopion Reippaan Maria Murtorinne otti arvokkaan kuudennen tilan ajalla 4.59,86. Kilpailun voitti Haminan Pontevan Kaisa Tyni ajalla 4.43,13.

Sunnuntaina Reippaan urheilijoista Mikkelissä Maria Räsänen ja Ville Kiviniemi juoksevat 200m, Maria Murtorinne 800m ja Joona Mikkanen hyppää seivästä.

Kauhajoki M/N SM19
N19 sarjan seiväshypyssä Kuopion Reippaan Milla Mikkanen taivutti upeasti hopealle. Kilpailun voitti IF Femmanin Erica Hjerpe tuloksella 375. Saavutus saattaa tuoda nuorelle Reippaan hyppääjälle paikan pohjoismaiseen nelimaaotteluun Ruotsiin 18.-19.8.2012. Kilpailun aikana vallitsi urheilijaystävällinen lämmin ja myötätuulen siivittämä säätila.

-          Kauden paras kilpailu. Korkeudesta 380 viimeinen yritys oli hyvä, mutta seiväs kävi hyvässä myötätuulessa löysäksi. Paras urheilija voitti tänään, totesi Mikkanen kisan jälkeen.

N19 sarjan 1500 metrillä Kuopion Reippaan Venla Mäkäräinen juoksi hienosti neljänneksi ajalla 4.52,84. Mäkäräinen jäi pronssista vain hieman yli kaksi sekuntia.

M19 sarjan keihään karsinnassa Kuopion Reippaan Taneli Juutinen heitti varmasti ensimmäisellä heitolla finaaliin tuloksella 64.58. Tiukan karsinnan ykkönen oli Ylöjärven Urheilijoiden Joni Karvinen tuloksella 64.40. Juutinen oli karsinnan viides. Finaali heitetään sunnuntaina.

N19 sarjan 100 metrin alkuerissä Kuopion Reippaan Emilia Poimaa juoksi ajan 12,97. Poimaa jäi sadasosan päähän välieräpaikasta. Reippaan Aino Mikkola juoksi alkukerissä 13,12.

M19 sarjan pituudessa Kuopion Reippaan Tuomas Rouvali oli karsinnan ykkönen tuloksella 669. Loppukilpailussa Rouvali oli kuudes tuloksella 671.

Sunnuntaina Kauhajoella ovat Reippaan urheilijoista tulessa Tuomas Rouvali ja Joonas Kortelainen kolmiloikassa, Emilia Poimaa ja Aino Mikkola 200 metrillä, Venla Mäkäräinen 800 ja 3000 metrillä. Lisäksi Taneli Juutinen heittää keihään loppukilpailussa.

(kuvat Väinö Klemola, Kuopion Reippaan arkisto)