Samu ja Sami alkuerien nopeimmat Leppävaarassa. Vaasasta kuului iloisia metalli uutisia.

18.8.2012

Lauantai

 

Lauantaina  Leppävaaran kentällä olivat tulessa Lauri, Sami ja  Sami  800m:n alkuerissä. Muilla reippaalaisilla oli välipäivä. 

Samu ja Sami dominoivat omia eriään ja juoksivat näytöstyyliin eriensä voittajiksi. Samu kellotti erien nopeimman ajan 2,02,27 ja Sami oli toiseksi nopein omalla upealla ennätyksellään 2,02,58 ja lohkaisi entisestä ennätyksestään yli kolme sekuntia pois.

                      Sami siirtyi kärkeen startin jälkeen takasuoralla ja johti kisaa 600m:ä ja kasvatti koko matkan tasaisesti etumatkaa muihin. Samu juoksi  samalla taktiikalla ja loppusuoralla seurasi sen verran kellosta että seurakaverin ajan alle on juostava.

                      Sunnuntaina tulossa varsin mielenkiintoinen kasi.

                      Lauri Mielosella painoi kolme tonnia jaloissa, ettei saanut enää itsestään irti kunnon juoksua. Aika painui 2,19,86.

Kesken tämän kisapäivityksen Vaasasta tuli mieluinen soitto. Santeri Vehviläinen otti hopeaa korkeudessa omalla ennätyksellään 178. Lisäksi lajista tuli joukkuepronssia Elias Kokkosen kanssa. Lisäksi Eveliina Rouvali johti kuulakisaa viiden kierroksen jälkeen.

 Perjantai

 

Samu Mikkonen juoksi hienosti hopealle 16-vuotiaitten 3000m:llä SM- kisoissa Leppävaaran kentällä omalla ennätyksellään 9,04,82. Juoksu lähti varsin hidasvauhtisesti käyntiin ja muita vetojuhtia ei löytynyt kuin Samu. Juoksun voittajaksi lopulta juossut Topi Raitanen pystyi seuraamaan ainoana Samua.. Muusta porukasta irtaantunutta kaksikkoa Samu veti käytännössä lähes koko matkan. Viimeisen kierroksen takasuoralla Samun onnistui jo jätättää kilpakumppaninsa muutaman metrin ja näytti että Samu voittaisi kisan pitkällä kirillä mutta loppusuoralla Raitanen kehitti vielä kirin mihin Samu ei tällä kertaa löytänyt lisävaihdetta.

                      Lauri Mielonen juoksi pistesijalle seitsemänneksi ajalla 10,00,22.    Sami Hänninen avasi  300m:llä kisat myös hienosti ja juoksi oman ennätyksensä 38,39.

                      Henna Venäläinen kipaisi 300m ennätyksensä tuntumaan 46,27. Tyttöjen Hanna Hynysen, Sara Hännisen ja Hennan pituuskarsinta kulki hiukan mollivoittoisesti. Yhteensä tyttöjen yhdeksästä hypystä suurin osa oli yliastuttua. Ja mitatut hypyt lähtivät sitten lankun takaa tai muuten eivät olleet onnistuneita. Hanna 454, Henna 471 ja Sara 460.  Liekö nopea mondo- alusta saanut tyttöjen juoksun nopeammaksi ja sitä myöten yliastutuiksi suorituksiksi