Nuorten (17-22v.) SM- hallit 23.-24.2 Tampere. Joukkueessa useita mitaliehdokkaita!

20.2.2013

 

Nuorten (17-22v.) SM- hallit 23.-24.2 Tampere.  Joukkueessa useita mitaliehdokkaita!

 

Viisitoista Kuopion Reippaan nuorta urheilijaa matkaa tulevana viikonloppuna Tampereelle Pirkkahalliin nuorten SM- kisoihin. Kisoihin on ilmoittautunut kilpailukalenterin kautta kaikkiaan 760 urheilijaa.

                      Vaikkei virallisia mitalitavoitteita joukkueella olekkaan,  näin  petu-  tuntumalla voisi varmana veikata, että jokunen mitali sieltä paluukyydissä matkaa Kuopioon.

                      Maria Räsäsen,  jolle jäi vielä nälkää edellisen viikonlopun aikuisten SM-halleista, kyyristyy ilman muuta yhtenä vahvimpana ennakkosuosikkina 22- vuotisten naisten  60m:n ja 200m:n lähtötelineisiin. Vuosi sitten Marian kisat päättyivät ensimmäisen päivän ”varaslähtöön” ja toisen päivän pilasi kuume.  Aino Mikkola juoksee Marian tavoin molemmat matkat  tavoitteena omien ennätysten parantamiset.

                      Venla Mäkäräinen starttaa saman ikäisten  1500m:lle ja 3000m:lle. Mitalisauma on olemassa, varsinkin jälkimmäisellä matkalla. Nyt kaivataan URHO- kisojen juoksun toisintoa.

                      Tuomas Rouvali urakoi kisoissa 19- vuotiaissa miehissä kolme lajia, 200m, pituuden  ja kolmiloikan. Pituudessa tilastojen valossa ja viime aikaisten hyppyjen perusteella paikka podiumilla pitäisi irrota, tosin ensin kolmella ensimmäisellä suorituksella on saatava kelpo tulos joka varmistaa jatkokierrokset.  Kuopion Nilsiän lähiön uusi reippaalainen Pyry- Pekka Härkönen osallistuu  60m:lle ja pituuteen samassa sarjassa kuin Tuomas.

                      Milla Mikkanen urakoi Tuomaksen tavoin myös kolme lajia, 60m:n aidat., seipään ja kolmiloikan. Seipäässä onnistuessaan Milla on  mitalikandinaatti. Kolmiloikassa omaa myös mahdollisuudet korkeallekin, varsinkin kun/jos PB  (12,05) parantuu.

                      Yksi mielenkiintoisista lajeista on 17- vuotiaitten miesten 800m. Reippaan kova kolmikko  Vili Holopainen, Sami Hänninen ja  Samu Mikkonen,  kaikilla heillä on erinomaiset mahdollisuudet  juosta kolmen sakissa maaliviivan yli tilastoaikojen perusteella. Tosin oma seurakaveri voi  olla se pahin kanto kaskessa voitettavaksi.  Toivottavasti koko kolmikko pääsisi juoksemaan samassa  erässä, saataisiin suomen mestarin lisäksi samalla  Reippaan mestari selville.  Samu ja Vili  juoksevat kasin lisäksi 1500m ja ovat silläkin matkalla vahvoja pallipaikka ehdokkaita. Samuhan on matkan hallitseva  suomen mestari viime vuodelta. Sami juoksee 300m:ä ja sijoitus voi olla mitä tahansa. Mikko Hirvonen on neljäs Reippaan edustaja  800m:llä ja  juoksee oppia tulevia vuosia varten.

                      Mikon ikätoveri Ville Hyttinen kiihdyttää 60 metrisen ja hyppää kolmiloikan. Jälkimmäisessä lajissa tavoite lienee ylittää 13metrin rajapyykki. Sara Hänninen juoksee 60 ja 300metriä 17- vuotisissa naisissa.

                      Reippaan joukkueen nuorimmat, vielä 15- vuotiaitten sarjoissa kilpailevat Laura Decrette, Iiris Sarnola ja Jessica Miettinen ovat  lähteneet ennakkoluulottomasti haistelemaan SM- kisojen ilmapiiriä tulevia vuosia silmälläpitäen. Iiris juoksee 60 metrin pikapyrähdyksen, Laura 800 metriä ja Jessica hyppää kolmiloikan ja työntää kuulaa 17- vuotiaitten sarjassa. 

                     

JVA