Nuorten SM- hallit. Maria kultaa huippuajalla ja Tuomas hopeaa ennätystuloksella. Samu hopeaa, Vili pronssia ja Sami 4..

23.2.2013

 

Nuorten SM- halleissa viiden mitalin päivä.!

 

Nuorten SM- hallit päättyivät  lauantai-illan osalta Reippalaisittain riemukkaasti ja mitalisateeseen. Maria Räsänen juoksi 60m:n voittajaksi, Tuomas Rouvali leiskautti pituudessa hopealle, Samu Mikkonen juoksi 800m:llä hopealle ja Vili Holopainen pronsille. Aiemmin päivällä Milla Mikkanen hyppäsi kolmanneksi seipäässä.

Maria Räsänen voitti  huippuajalla!

Maria Räsäsen kisaurakka alkoi 60m:n aamupäivällä alkuerä juoksulla, jonka hän selvitti katsomosta katsottuna helposti. Maria oli alkuerien toiseksi nopein ajalla 7,57. Reilut viisi tuntia myöhemmin Maria räjäytti potin ja juoksi loppukilpailussa huippuajan 7,39. Maria kommentoi päiväänsä iloisena:  -  Ihan huippu fiilikset. Juoksu oli kyllä tosi ruman näköistä mutta ensimmäistä kertaa tuntui hallikauden aikana että sain irti itsestäni. Alkuerien jälkeen tuntui hieman epäepävarmalta mutta päätin ennen kuin menin telineisiin, että nyt teen ennätyksen.Sieltä se sitten tuli ja mestaruus tuntuu hyvältä myös.ensimmäistä kertaa voin alkaa sanoa että olen tyytyväinen aikaani.Kesää kohti voi mennä varmempana ja hymyillen!

 

Tuomas Rouvali täräytti hopealle.

Tuomas Rouvali oli syystäkin vihainen pituushyppykisan jälkeen vaikka kolmesti hyppäsi ennätyksensä 714 ja palkintona hopeaa. Mutta viimeinen hyppy olikin mahtihyppy, kaivattu täysosumahyppy 740 korville mutta sen 1-2 cm yli astuttu.Pituuden taso olikin kova kautta linjan, neljä hyppääjää yli seitsemän metrin.

 

17- vuotiaitten miesten 800m:llä ”melkein” kolmoisvoitto..

Julius Uutela pilasi Reippaan poikien juhlat kolmoisvoitosta. Samu Mikkonen juoksi toiseksi 1,59,88, Vili Holopainen kolmaneksi harmittavasti kakkosella alkavalla ajalla 2,00,00 ja Sami Hännisen kohtalona oli jäädä tiukassa loppusuoran kamppailussa neljänneksi ajalla 2,00,03.

 

 

Milla Mikkanen yritti tuplapottia..

Millalla oli varsin kiireinen päivä. Milla sukkuloi seipään ja kolmiloikan suorituspaikkojen välillä samanaikaisesti. Eittämättä kummankin lajin tulosta sukkulointi söi. Seipäässä Milla aloitti 340 joka ylittyi toisella. 350 meni ensimmäisellä. 360 oli jätettävä väliin että hän ehti käydä loikassa tekemässä tuloksen jotta jatkopaikka varmistuisi. Seipäässä 370:stä oli pari hyvää yritystä ja riman ylittäminen olisi teinnyt hopeista mitalia. Lopulta 350 riitti pronsille.

Kolmiloikassa Milla tsemppasi kolmella viimeisellä suorituksella todella hyvin. Tulos 11,98:lla irtosi se pahin sijoitus eli neljäs ja vain kaksi senttiä pronssiin. Viimeinen kolmiloikka suoritus oli sitten paras, ponnnistus vain lähti kaukaa lankun takaa ja hyppy olisi kantanut reippaasti yli kahdentoista metrin.

 

Venla Mäkäräinen  kuudes 1500m:llä.

Venlaa ei voi syyttää että jätti yrittämättä. Viimeisen kierroksen alkaessa hän ryntäsi pääjoukon kärkeen eli kolmanneksi ja tavoitteena juoksun kolmas tila. Venlan veto kesti hyvin takasyoralle saakka ja viimeisen 180m aikana Venlan oli taivuttava. Hänen sijoituksensa oli lopulta kuudes ajalla 4,45,75.

 

Jessica Miettinen myös kuudes kolmiloikassa.

14- vuotias Jessica Miettinen  arpoi vielä verryttelyhallissa kummalla jalalla hän kinkkaa kisassa. Päätös oli terveempi jalka, mutta  ponnistuksen kannalta väärä.. Jessica venyi kuitenkin hienosti kisassa ja oli lopulta kuudes tuloksella 11,31. Sarja oli tasainen 11,11,  11,14  11,27  11,23 ja 11,31 sekä yksi yliastuttu.. Tulos on tietysti Jessican halli- että väärän jalan ennätys.

 

Ville Hyttisen ja Pyry- Pekka Härkösen tie 60m:llä katkesi alkueriin.

Pyry- Pekka Härkönen epäonnistui lähdössä  19- vuotiaitten 60m:llä. Aika jäi 7,43:een. Pyryhän on juossut matkan 7,25. Välieriin olisi vaadittu 3 sadasosaa nopeampi aika. Pituudessa Pyry roiskautti ennätyksensä 624.

                      Ville Hyttinen juoksi ennätyksensä 17- vuotiaitten 60m:llä. Aika 7,88 ei kuitenkaan suonut jatkojuoksuja. Välieriin olisi vaadittu aikaa 7,64.

 

Myös Iiris Sarnolan ja Sara Hännisen juoksut päättyivät alkuerävaiheessa.  

Iris Sarnola 17- vuotiaitten 60m:llä juoksi omien sanojensa mukaan heikosti ja aika 8,22 jäi välierä paikasta viisi sadasosaa. Sara Hännisen aika oli samassa sarjassa 8,60.

JVA