Reippaalla erinomainen menestys nuorten SM- kisoissa!

25.2.2013

Reippaalla erinomainen menestys nuorten SM- kisoissa.

Kuopion Reipas saavutti  nuorten SM- halleista Tampereelta kaiken kaikkiaan 9 mitalia, joista kaksi kultaista,  kolme hopeista ja neljä pronssista. Pistesijoja (kahdeksan parhaan joukossa) irtosi viisi.

Maria Räsänen 60m:ltä huippuajalla kultaa ja 200m:ltä hopeaa. Samu Mikkonen 1500m:llä kulta ja 800m:ltä hopea. Tuomas Rouvali pituudessa hopealle. Vili Holopainen sekä 800m että 1500m:ltä pronssia. Venla Mäkäräinen 3000m pronssia ja Milla Mikkanen seipäässä samoin pronssilla.

Pistesijoille sijoittuivat  Sami Hänninen 800m:llä sekä Milla Mikkanen kolmiloikassa neljänneksi. Venla Mäkäräinen 1500m:llä  kuudes ja  Jessica Miettinen ja Ville Hyttinen molemmat kolmiloikassa kuudensina.

Kaiken kaikkiaan kisat olivat vahva näyttö Reippaan nuorilta tulevaisuuden urheilijoilta, joilta voidaan odotella syystäkin tulevina vuosina menestystä sekä iloa kuopiolaisille yleisurheilun  ystäville. Mitali ja pistesijoille sijoittuneet urheilijat ovat kuuden eri valmentajan valmennuksessa olevia urheilijoita, joten hyvää ja ammattitaitoista valmennuspohjaa löytyy seurasta.

Sunnuntai:

Samu Mikkoselle kultaa, Vili Holopaiselle pronssia.

17- vuotiaitten miesten 1500m:llä mentiin kuopiolaiskomennossa neljä kierrosta. Samu kiihdytti kärkeen ensimmäisellä kierroksella. Toisen kierroksen alussa Vili otti veto vastuun. Viimeisen kierroksen alkaessa Joensuun Katajan Jiri Karjalainen ryntäsi kärkeen ja sotki Reippalaisten  juoksurytmiä.. Loppusuoran alussa Samu kuitenkin kiihdytti takaisin kärkeen ja piti paikkansa maaliin saakka lopulta helposti. Vili ylitti kolmantena maaliviivan. Samun aika 4,10,72 ja Vilin 4,11,28 olivat mitä olivat, sijoituksistahan kisassa juostinkiin.

Maria Räsänen hopealle ja ennätykseensä 200m:llä..

Maria kävi sananmukaisesti kilvanjuoksua Jonna Beghemin kanssa 200m:n voitosta. Maria kiihdytti parhaiten kaarteen ja johti juoksua loppusuoran alussa. Johto piti aivan maaliviivoille saakka. Lopulta oli taivuttava kahdella sadasosa sekunnilla Jonnalle. Marian alitti entisen oman ennätyksensä neljällä kymmenyksellä. Uusi PB 24,04. Marian kisamatka oli varmasti onnistunut viikonlopun uusien ennätysten myötä.

Venla Mäkäräinen juoksi kolmanneksi.

Venla Mäkäräisen lauantainen pettymys muuttui iloksi 22-vuotiaitten naisten 3000m:llä.  –Hieno tunne, urani ensimmäinen SM- mitali, Venla iloitsi heti kisan jälkeen. – Hiukan epäilin itseäni jaksanko maaliin saakka ja loppu tulikin rutistamalle. Venlan aika 10,09,71 uupuu ainoastaan kolmisen sekuntia ennätyksestään,

Ville Hyttinen ennätyksellään kuudenneksi.

Ville ylitti ensimmäisen kerran urallaan 13m:n rajapyykin 17- vuotiaitten kolmiloikassa. 13,06 lukemalla irtosi hienosti kuudes tila.

Maria Räsänen helposti jatkoon 200m:n alkueristä

Maria Räsänen kiihdytti terävästi kaarteen ja lasketteli loppusuoran. Maria itsekin ihmetteli aikaansa 24,99 miten hyvä se oli lopulta.

Hännisten 300m

Hännisten sisaruksista Sami juoksi 300m:llä 38,19 ja Sara 45,84. Ajat eivät aivan riittäneet kärkisijoille.

Tuomas Rouvali juoksi 200m:n alkuerässä 22,95

Tuomas Rouvalin 200m:n alkuerä juoksu tuli aina 150-160m hyvin jonka jälkeen hapot alkoivat jyllätä. Aika 22,95 on ennätys ja sellainen kuin odoteltavissa oli. Loppukilpailuun losi vaadittu 22,57