Kuopion Kalevan Kisojen kisatunnus julkistettiin

18.3.2013


Kuopion Kalevan Kisojen 2014 kisatunnus julkistettiin maanantaina 18.3.2013. Tunnuksen on suunnitellut Kalevan Kisoissakin esiintynyt Kuopion Reippaan juoksija, taiteenmaisteri, mainostoimistoyrittäjä Väinö Klemola. Kisat järjestetään Kuopiossa 31.7. – 3.8.2014.

Kalevan Kisojen tunnuksen taustalla ovat kisojen mielikuvamuuttujat suomalaisuus, perinteet, kunnollisuus, kunnianhimo, innostavuus ja ihmisläheisyys. Mielikuvamuuttujat perustuvat Sponsor Navigator tutkimukseen. Kisailmeen ja kisojen teemojen taustasuunnitteluun on osallistunut useat tapahtuman sidosryhmät. Yksi sidosryhmistä on Liikunta- ja hyvinvointikeskus Fressi. Keskusvastaava Mika Herlin toteaa, että kisojen imagomuuttujat ja Fressin arvot kohtaavat erinomaisesti. Fressi on yksi tapahtuman pääyhteistyökumppaneista. Fressi tarjoaa kisavieraille merkittäviä lisäarvoelementtejä ja kuntoilumahdollisuuksia kisahuumassa.     

- tunnuksessa esiintyvät elementit viestivät Kuopion Kalevan kisojen ympäristöä. Elementeissä on nähtävissä Puijon harjut ja torni sekä vesistöelementti. Lisäksi I Love Kuopio sydänteema ja sitä kautta vahva kaupungin panos hyvinvointiin on osa tunnusta, kuvailee Väinö Klemola suunnittelun lopputulosta.

Kisat merkittävä etappi urheilijan uralla

Siilinjärveläinen Kuopion Reipasta edustava Tuomas Rouvali on noussut suoraviivaisesti kohti maamme pituushyppy parhaimmistoa. Hallikaudella Rouvali oli yleisen sarjan SM – kilpailuissa kuudes ja 19 – sarjan SM – halleissa hopealla. 

- kotikisat ovat ainutlaatuinen mahdollisuus urheilijan uralla. Hallikaudella hyppäsin jo 740 kantaneen hypyn hiuksenhienosti yliastutulla hypyllä, joten uskon ehdottomasti haastavani maamme kärkihyppääjiä kesällä 2014, Rouvali kommentoi kotikisojen merkistystä.

Katetta Rouvalin puheille antaa Jyväskylän SM – halleissa mitatut lankulle tulo nopeudet. Mittaukset osoittivat Reippaan miehelle samoja lukemia kuin MM pronssimitalisti Tommi Evilälle.  

Julkinen vapaaehtoishaku käynnistyy

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Seppo Koski kertoi kisojen valmistelun kiihtyvän kesän 2013 aikana. Järjestelytoimikunta on työskennellyt jo vuodesta 2010 alkaen. Tapahtuman aikana kilpailujen järjestelyissä tarvitaan yli 500 vapaaehtoista. Julkinen vapaaehtoishaku käynnistyy maanantaina 18.3.2013. Vapaaehtoiseksi voi hakea Kuopion Reippaan www – sivujen kautta täytettävällä lomakkeella. Pääset lomakkeeseen tästä.

 

Lisätietoja:

Kalevan Kisat 2014                                                     Kuopion Reipas
Seppo Koski                                                                 Marko Ahtiainen
järjestelytoimikunnan puheenjohtaja                      puheenjohtaja
p. 0440 577083                                                            p. 044 3044626