Karnevaalikatsaus.

28.6.2013

Pihtiputaan keihäskarnevaalit

Taneli Juutinen lähti hakemaan Rietin EM- kisapaikkaa Pihtiputaan keihäskarnevaalien sadekisassa. Taneli heitti 67,74 ja sijoittui neljänneksi M19 sarjassa. Käytännössä  tarkoittaa että  Rietin kisat jäävät Tanelin kohdalla väliin. Kolme keihäsmiestä valitaan ja he olivat Tanelin edellä kisassa. Tanelin heitossa isänsä Ilkka Juutisen mukaan on pieni tekniikkavirhe, jonka vuoksi keihäs lähtee kyntämään. Valmentaja Pertti Korhonen ja ex- keihäsmies Jyrki Blom ovatkin työstäneet tekniikkavirhettä pois.

Pihtiputaalla palkintopallille nousi reippaalaisista 9- vuotiaitten sarjassa kilpaileva Minttu Turunen, jonka keihäs kaarsi 18,63 josta palkintona kolmas sija.

Jämsänkosken  aitakarnevaalit

Välipakkojen aitaspesialistiveljekset Juuso ja Joona olivat vauhdissa Jämsänkosken aitakarnevaalien torstain kisapäivänä. Kumpikin veljeksistä paukutti ennätyksensä uusiksi. Nuorempi veljeksistä Juuso voitti molemmat kisat 60m:n aidatun matkan 9,24 ja aidatulla 200m:llä kello pysähtyi 29,53:een. 60m aika on myös piiriennätys. 15- vuotias Joona otti 100m:n aitajuoksussa voiton ajalla 14,02 ja passitti Aki Salmisen v.2000 juokseman piiriennätyksen historian lehdille. 300m aj:ssa Joona otti hopeasijan ennätyksellään 42,59.

Jämsän kestävyys, pituus ja loikkakarnevaalit

Juoksut 800m:

Tomi Valtanen oli päässyt kuumaan erään yrittämään Kalevan Kisa- rajan alitusta 800m:llä. Erää vauhditti Willy Rotich. Tomi pysyikin reilut 600m hyvin aikataulussa mutta viimeiset 150-100m olivat liikaa ja aika painui päälle 1,56,02.

Vili Holopainen alitti ensimmäistä kerran urallaan kahden minuutin maagisen rajan ajalla 1,59,18. Sami Hännisen aika 2,00,63. Janne Heikkinen 2,05,78 ja Santeri Hänninen 2,13,40

Syyttä ei karnevaaleja mainosteta ennätysmurskajaistilaisuutena. 14- vuotias Iiris Moisiokin lohkaisi ennätyksestään viitisen sekuntia pois. Iiriksen aika 2,27,35. Saman ikäinen Eveliina Kumpulainen pysäytti kellot 2,47,20:neen

Hypyt/loikat:

Hyppylajit alkoivat Reippaalaisittain mahtavasti Jämsän Paunun kentällä. Tuomas Rouvali lähti tavoittelemaan EM- kisarajaa 740. Vauhtia Tuomaksella oli niin paljon että hän ei aivan ehtinyt lankulla saada ponnistusta kontaktin päälle, ammattikielellä hypyt vuotivat. Kolmella viimeisellä kierroksella lankkutyöskentelyyn tuli jo oikea rytmi ja hypyt suuntautuivat paremmin, varsinkin yhden piikkarin piikin verran yli astutulla olisi se pisin tullut. Viimeisellä syntyi 722, eikä se ollut nappihyppy. Tuomaksen  sarja kertookin 711, 705, 716, X, 718, 722 että nappihyppy puuttuu.

Elias Kokkonen paransi pituudessa ennätystään peräti  58 senttiä  tuloksella 578 ja myötätuulen avustamana karnevaalien voittotulokseksi Elias merkkautti 589.  Pituustulos ylitti myös 15- vuotiaitten A-rajan, joten Orimattialassa järjestettävät 14-15v. SM- kisat kutsuvat Elias vauhtiradan päähän. Toisen voiton Elias otti kolmiloikassa ennätyksellään 11,71.

Jessica Miettinen otti reippaalaisten kolmannen voiton, pituudessa viimeisen kierroksen mahtiponkaisulla 571. Valitettavasti tuulta  oli hivenen liikaa selän takana. Läkähdyttävässä helteessä kolmiloikkaan ei löytynyt  Jessicalta parasta paukkua ja yli puolimetriä lankun takaa lähteneet loikat toivat hänet liian aikaisin alas hiekkahautaan. Tulos 11,17  antaa toivottavasti kunnon kiukkua  lauantain naisten loikan B- kisaan.

Eetu Kumpulainen nousi kolmantena reippaalaisena palkintopallille. Eetu leiskautti Paunun kimmoisalta radalta 462 pituudessa, josta palkintona kolmas sija 13- vuotiaitten poikien sarjassa. Eetun isosisko 14- vuotias Eveliina Kumpulainen  hyppäsi myöskin mainiosti pituutta. 486 on A- rajan ja SM- kisarajan ylittävä tulos.

Ilona Ikäheimo loikki 14- vuotiaitten loikassa tuloksen 10,40 joka on  Ilonan ennätys muttei saanut Ilonaa liiemmalti tuulettelemaan kun tietää pystyvänsä parempaan. Varsin niukasti viimeinen yliastuttu olisi ollut pitkä.

Mette Lukin hyppäsi 13- vuotiaitten tyttöjen pituudessa 436.

Iltapäivällä 17- vuotiaitten naisten pituuden aikaan Jämsän yli pyyhkäisi ukkosmyrsky ja vettä tuli kuin monsuunisateessa. Laji piti keskeyttää puoleksi tunniksi. Sara Hänninen hyppäsi pituudessa tuloksen 467 ja kolmiloikassa 10,22.