SM- viestit sunnuntai; se kuuluisa sadasosa...!

7.7.2013

Sunnuntaina Joensuussa päättyneissä SM – viesteistä Reippaan mitalisaldo viikonlopun kisoista oli yksi kultainen mitali. Pistesijoja irtosi kuusi; kolme nelossijaa, yksi viides sija sekä yksi seitsemäs ja kahdeksas sija. Joukkueita Reippaalla osallistui 16. 15- vuotiaissa yhdeksän. Valitettavaa taas oli että sattumien ja loukkaantumisten summana yhtään yli 17- vuotiaiden naisten joukkuetta ei saatu jalkeille tänä vuonna.

 

Miesten 4x400m edellisvuoden pronssimitalistijoukkue Kuopion Reipas lähti puolustamaan  mitalisijaansa joukkueella Ville Kiviniemi, Tomi Valtanen, Jouko Juntunen ja Thomas Barrineau. Ja hyvin puolustikin. Thomas pääsi ankkuriosuudelle ryntäämään kolmantena ja näyttikin että  edellisvuoden mitali uusitaan myös tänä vuonna mutta...  kalkkiviivoilla  Esbo If:n Roope Saarinen pääsi livahtamaan  sen kuuluisan "Mietaan" sadasosan turvin Thomasin ohitse kun hän vahingossa hölläsi liian aikaisin . Juoksun jälkeenThomasin omakohtainen käytännön kokemuksen ohje juniorijuoksijoille olikin; "...koskaan, ei koskaan pidä tuuletella ennen maaliviivaa..."  Sijoitus oli kuitenkin kunniakas neljäs ajalla 3,18,63 vaikka aivan heti juoksun jälkeen sijoitus ei kovin kunniakkaalta tuntunutkaan.

Reippaalla oli asettaa peräti kaksi joukkuetta matkalle. Markku Pitkänen, Matti Röppänen, Janne Heikkinen ja Väinö Klemola sijoittuivat kahdeksanneksi ajalla 3,30,63.

Matti, Janne ja Väinö ehtivät juosta jo 1500m:n viestin alle yhdessä Matti Haataisen kanssa sijoittuen seitsemänneksi ajalla 16,47,32.

17- vuotiaissa miehissä 4x300m:llä Ville Hyttinen, Vili Holopainen, Samu Mikkonen ja Sami Hänninen juoksivat alkuerissä kolme kierrosta aikaan 2,33,52. Loppukilpailupaikka jäi 1,2 sekunnin päähän mutta piirinennätys siirtyi Reippaan poikien nimiin. Entinen pe. (2,39,97) oli juostu v.2004  Varkauden  Kenttä-Veikkojen toimesta.

 

15- vuotiaitten poikien 4x800m:llä Reippaan joukkue Samuli Pajunen, Nikke Nyyssönen, Juuso Välipakka ja Joona Välipakka juoksivat 17. ajalla 10,41,51.

Saman ikäisissä tytöissä reippaalla oli taas kaksi joukkuetta asettaa lähtöviivalle. A- erässä joukkue Iiris Moisio, Mette Lukin, Eveliina Kumpulainen ja Laura Decrette juoksivat ajan 10,51, 85 ja sijoittuivat erässään kymmenenneksi. Toinen joukkue Essi Väänänen, Meri Kiiskinen, Isla Hahl ja Jessica Miettinen sijoittuivat B-erässä yhdeksänneksi ajalla 11,04,86.

JVA