SM19 Lappeenranta. Taneli keihästi kultaa!Marianne niukasti mitalien ulkopuolelle!

11.8.2013

 

 

Taneli Juutinen keihästi kultaa. Marianne Pitkänen niukasti mitalien ulkopuolelle!

 

Sunnuntai

Taneli Juutisen karsinnasta helposti heitetty finaalipaikka oli koitua kohtalokkaaksi itse finaalissa liian hyvänä olona. Vasta viimeisellä heitollaan Taneli onnistui ja keihäs kaarsi ennätysmittoihin 72,85. Toiseksi tulleen Joni Karvisen keihäsreikä nurmessa jäi näin 55cm:n päähän, mutta mikä tärkeintä, taakse.

 – Alku kierroksilla oli liian rento ja löysä olo. Meni niin helposti tuo karsintakisa. Olinkin neljäntenä viimeisen kierroksen alkaessa ja oli pakko saada taistelumieli viimeiseen heittoon. Siirsin askelmerkkiä reippaasti taaksepäin, jotta pääsisin vauhdin kunnolla juoksemaan loppuun saakka. Alkukierroksilla juoksu meni hiukan päälle, Taneli kommentoi heti kisan jälkeen.

 

Marianne Pitkäsen paluu juoksuradoille ja SM- tasolle toi neljännen sijan 800m:llä. Mariannen aika oli hänen kauden parhaansa 2,16,45. Pronssista Marianne jäi ainoastaan 2 sadasosaa eikä hopeaankaan jäänyt matkaa kuin 42 sadasosaa. Hiukan kitkerästä neljännestä sijasta huolimatta hienointa kuitenkin, että Marianne on palanut takaisin juoksuradoille loukkaantumisten jälkeen taistelemaan taas voitoista. Mariannen juoksun arvoa nostaa vielä, että kisa oli hänelle vasta kauden toinen 800m:llä.

 

Lauantai

Milla Mikkanen otti reippaalaisten ensimmäisen pistesijan Lappeenrannassa Kimpisen kentällä alkaneissa 19- vuotiaitten SM- kisoissa. Milla ylitti seipäässä 345 joka antoi sijan viisi.

Tuomas Rouvalin pituuden loppukilpailu ei sujunut aivan aamupäivän karsinnan tapaan iloisesti. Lopputuloksissa Tuomas sijoittui seitsemänneksi tuloksella 673. Karsinnassa Tuomas leiskautti karsinnan pisimmän siivun 15 askeleen vauhdilla  691. Loppukilpailussa oli käytössä 19 askeleen vauhti mutta loukkaantumisen jäljiltä ensimmäisen kerran tällä vauhdilla lankulla hermotus ei velä toiminut ja askelmerkinkin kanssa oli ongelmia.  Hyppy on kuitenkin kohdillaan, sillä yliastutuissa tosi pitkiä siivuja.

Pyry Pekka Härkönen hyppäsi karsinnassa ennätyksensä 644 jolla irtosi paikka loppukilpailuun, jossa Pyryn paras loikka kantoi 632. Se riitti  kahdenneksitoista.

Taneli Juutinen aloitti kisat mainiosti paiskaamalla keihään karsinnassa kolmanneksi hienolla tuloksella 71,69.

JVA