Taneli Juutinen on Pohjoismaiden mestari

18.8.2013

Kuopion Reippaan Taneli Juutinen nappasi Espoon Leppävaarassa arvokkaan Pohjoismaiden mestaruuden ja nelimaaottelun voiton M19 sarjan keihäänheitossa. Pertti Korhosen valmennuksessa Juutinen on noussut tasaisesti kohti oman ikäluokan suomen ja pohjoismaiden kärkeä.

Taneli Juutinen taas mestariksi viimeisen kierroksen heitolla


Suomi vei miesten keihäänheitossa odotetusti kaksoisvoiton, mutta Suomen edustajat Taneli Juutinen ja Joni Karvinen pitivät yleisöä jännityksessä viimeiseen saakka. Juutinen ja Karvinen paiskasivat yli 70 metriä vasta viimeisellä kierroksella.

Juutinen tempaisi kilpailun toiseksi viimeisellä suorituksella 71,28 ja Karvinen riuhtaisi kilpailun viimeisenä heittäjänä tuloksella 71,26. Juutinen palkittiin kultamitalilla ja Karvinen hopeamitalilla.

Karvinen johti ennen viimeistä kierrosta tuloksella 68,90 ja Juutinen oli vasta kolmantena tuloksella 67,33. Juutinen kesti kuitenkin paineet erinomaisesti. Ennen viimeistä kierrosta toisena ollut Ruotsin Quincy Andersson sai pronssia ensimmäisen kierroksen tuloksellaan 68,12. Andersson pidensi ennätystään neljättä metriä.

Juutinen on viimeisen kierroksen arvokilpailumies, sillä hän voitti viikko sitten 19-vuotiaiden Suomen mestaruuden noustuaan viimeisellä kierroksella neljänneltä sijalta ykköseksi.

Lähde www.yleisurheilu.fi (Jyrki Repola)

Lisää kilpailuista tästä

Taneli Juutisen urheilijaprofiiliin tästä