Orimattilasta kaiken kaikkiaan kuusi mitalia !

25.8.2013

 

Sunnuntai

 Reipas saalisti kaiken kaikkiaan kuusi mitalia viikonlopun aikana Orimattilassa 14/15- vuotiaitten SM- kisoissa.

Kuudes mitali tuli sunnuntaina kun Jessica Miettinen loikki hopealle kolmiloikassa tuloksella 11,73. Mitali ,oli taistelumitali, kun Jessican eilisessä pituuskisassa ponnistavan jalan ärtynyt nilkka oli estää koko kisaamisen tänään. Ainut mahdollisuus oli kokeilla vaihtaa  kinkkajalka. Kolme kierrosta se vaati totuttelua. Neljännellä syntyi jo perustulos 11,73,  joka lopulta riitti hopealle saakka. Viidennen kierroksen Jessica jätti väliin ja kuudes oli jo 12 metrin loikka mutta niukasti yliastuttu. Isla Hahl loikki 10,12. Tytöt olivat joukkukisassa viidensiä ja pronssiin jäi matkaa 15 cm:ä.

Santeri Vehviläinen juoksi 300m:n alkueristä jatkoon omalla ennätyksellään 37,96 ja loppukilpailussa irtosi pistesija, kun hän ylitti kuudentena maaliviivan ajalla 38,38

Essi Väänänen juoksi myös mainiosti 300m:n alkuerissä ennätyksekseen 43,71.

Ilona Ikäheimon kolmiloikka tulos oli tänään 9,95.

 

Reippaalaisittain harmittavinta oli kun sairastumiset ja loukkaantumiset estivät kisoihin oallistumisen Otto Kekäläiseltä, Laura Decretteltä ja tänään Iiris Moision oli jätettävä kisat kesken. Myös Ilona Ikäheimon flunssa ja kuume sotki täysipainoisen kilpailemisen.

 

Lauantai

Lauantai päivän laji ehdottomasti reippaalaisittain oli pituus, jossa irtosi kolme mitalia.

                      Jessica Miettinen kävi huikean senttikamppailun  hopeasta ja pronssista. Sijoitus vaihteli aivan viimeisille kierrokselle asti. Jessica oli kolmantena ennen omaa viimeistä hyppyään tasatuloksella 549 Viitasaaren Viestin Miina Palosen  kanssa. Miina oli juuri viimeisellään ohittanut Jessican toisen paremman tuloksen ansiosta hyppäämällä toistamiseen 549. Viimeiseen Jessica latasi taas tutusti kaikkensa ja hyppy kantoi 553. Tulos on myös Jessican ennätys.

                      Isla Hahl onnistui myös kisassa mainiosti hyppäämällä ennätyksensä 485, joka tulos takasi että tytöt saivat joukkuepronssia. Islan hivenen yliastuttu hyppy olisi ylittänyt 5 metrin rajapyykin.

                      Poikien pituudessa Santeri Vehviläinen hyppäsi ennätyksekseen 622 jolla irtosi viides sija varsin kovatasoisessa kisassa. Elias Kokkonen leiskautti 554. Poikien yhteistulos takasi joukkuehopeaa.

                      Joona Välipakka aitoi finaalipaikan 100m :n aidoissa. Loppukilpailussa Joona ylitti maaliviivan seitsemäntenä ajalla 14,14. Ilmeisesti edellisen päivän kolmiloikkakisa painoi jaloissa.

                      Essi Väänänen juoksi 100m:n alkuerissä ennätyksesnä 13,20 jolla hän sijoittui kokonaisajoissa 16.

                      14- vuotias Laura Risto oli 100m:n alkuerien 15. ajalla 13,66.