Uuden valmennuspäällikön tervehdys

9.10.2013

Vaikka suurimmalle osalle Kuopion Reippaan jäsenistä olenkin tuttu näky urheilukentiltä jo useiden vuosien ajalta, on hyvä esitellä itsensä koko Reippaan väelle.

Olen Olli Pulkkanen, Kuopiosta lähtöisin oleva 32-vuotias puolivuotiaan tytön isä. Olen viettänyt nuoruus- ja aikuisikänsä urheilukentän laidalla itse keskimatkoja juosten ja valmentaen. Koulutukseni olen hankkinut Jyväskylän Yliopistossa liikuntatieteiden tiedekunnassa, jonka jälkeen olen työelämässä toiminut yhteensä kuusi vuotta ensin vuoden liikunnan lehtorin tehtävissä ja myöhemmin liikunnan aluejärjestössä pääosin liikuntatapahtumien parissa toimien. Näiden toimien ohella olen valmentanut ja kouluttanut valmentajia aikataulujeni mahdollistamia määriä.

 

Mitä nyt tapahtuu kun meillä on Reippaassa päätoiminen valmennuspäällikkö?

 

Rehellisyyden nimissä tämä on paljolti myös teidän urheilijoiden ja valmentajien tarpeista kiinni. Tavoite on kuitenkin selvä: Nuorisourheilua ja aikuisten edustusurheilua on tarkoitus tehdä entistä laadukkaammin, tavoitteellisemmin ja ammattimaisemmin. Valmennuksen on oltava osaavaa ja luotettavaa ja yhteistyön määrää valmentajien kesken on lisättävä yksittäisten seuramme urheilijoiden parhaaksi. Valmennuspäällikön työn onnistumisen keskeisin mittari on seuramme urheilullinen menestys.

 

Käytännön toimet syksyn 2013 aikana alkavat valmennuspäällikön päässä hahmottua seuraaviksi:

 

1. Lokakuun alkupuolella pyritään varmistamaan ryhmissä tapahtuvan nuorisovalmennuksen toimivuus kaikkien ryhmien osalta ja sopimaan ”kuviot kuntoon” nuorisovalmentajaporukalla. Tavoitteena on harjoittelun, sen suunnittelun/ohjelmoinnin tehostaminen ja kilpailutoiminnan sisällyttäminen kaikkien nuorisovalmennusryhmien toimintaan. Alulle laitetaan myös seuran nuorisovalmennusjärjestelmän kehitystyö.
 

2. Lokakuun lopussa ja marraskuun alkupuolella selvitetään kaikkien yli 15-vuotiaiden seuramme urheilijoiden harjoitusmahdollisuuksien ja valmennuksen toimivuuden tilanne valmentajan, urheilijan tai urheilijoiden ja valmennuspäällikön välillä käytävissä keskusteluissa. Näissä keskusteluissa tavoitteena on miettiä miten valmentautumista voidaan vielä tehostaa ja selvittää miten seura voi tukea tässä urheilijaa. Seuran on tarkoitus olla urheilijoita varten -ei toisinpäin. Myös ilman valmentajia harjoittelevien urheilijoiden tilanne kartoitetaan ja valmentajavaihtoehdot punnitaan.

3. Marraskuun lopulla ja joulukuun alussa pyritään järjestämään valmennuksellista tukea seuramme yli 15 v urheilijoille vanhempineen. Alkuun tämä toteutetaan asiantuntijaluentojen ja harjoitusdemonstraatioden avulla liittyen mm. terveenä pysymiseen, urheiluvammojen ennaltaehkäisyyn ja ravitsemukseen. Näistä tiedotetaan urheilijoita aikataulujen selvitessä.

Tämän lisäksi valmennuspäällikön työnkuvaan kuuluu Kuopion Reippaassa Pohjois-Savon Urheiluakatemia yhteistyö aamuvalmennusten osalta sekä yhden nuorisovalmennusryhmän valmentajana toimiminen. Hallinnollisesti valmennuspäällikköä työllistävät valmennusryhmien ja valmentajien laskutusten ja valmennuskorvausten hallinta sekä luonnollisesti talven ja kesän SM-kilpailumatkojen ja seuraotteluiden kyyditys- ja majoitusasiat sekä urheilijavalinnat. Voidaankin sanoa että työ ei ainakaan tekemällä lopu.

Kaikissa valmennukseen ja kilpaurheiluun liittyvissä asioissa voivat sekä valmentajat että urheilijat olla tästä eteenpäin yhteyksissä minuun:

Olli Pulkkanen
Valmennuspäällikkö
Kuopion Reipas
olli.pulkkanen@kuopionreipas.fi
p. 044 5547300