16/17- vuotiaiden nuorten SM- kisat 22.-24.8.2014 Karhula/Kotka. Eveliinalle ja Jessicalle kultaa sekä maaotteluedustus. Mikolle hopeaa.

26.8.2014

Nuorten SM- kisat 16/17 Karhula/Kotka

 

Maanantai 25.8

Suomen Urheiluliitto (SUL) on valinnut joukkueen edustamaan Suomea yleisurheilun 17-vuotiaiden poikien ja tyttöjen Ruotsi-ottelussa Helsingin Olympiastadionilla 30.-31.8.2014.

Jessica Miettisen kolmiloikassa ja Eveliina Rouvalin kuulassa voittamat suomenmestaruudet riittivät vakuuttamaan valitsijat ja valinta maaotteluun varmistui.  Jessican kolmiloikka hypätään lauantaina ja Eveliinan kuula on sunnuntaina.  

 

Sunnuntai 24.8

  

Sunnuntaipäivä jatkui lauantaina alkunsa saaneella mitaliketjulla. Jessica Miettinen  voitti 16- vuotiaiden tyttöjen kolmiloikan tuloksella 12,00.

               -  Onnistuminen tuntui todella hyvältä, kolme viikkoa sitten  oli epävarmaa voisinko osallistua ylipäätään SM- kisoihin. Tai kisaamaan koko kaudella. Iso kiitos kuuluu Isto Paalimäelle, joka sai kantapään lukon aukeamaan ja neuvoi valmentajalleni  miten nilkka ja muu lihashuolto (hieronta)  kannattaa huoltaa treenien yhteydessä.  Kyllä helpotti. Tätä mä lähdin täältä hakemaan, Jessica kommentoi liikuttuneen huojentuneena kisan jälkeen.  – Tulos olisi voinut olla parempi mutta tyytyväinen oltava kun kausi on ollut todella vaikea vuoden takaisen nilkkaoperaation vuoksi.  Uskoni ei silti koskaan mennyt.

 

Joona Välipakan  kisaviikonloppu huipentui sunnuntaina kahteen pistesijaan. Kolmiloikassa  Joona oli  viides tuloksella 13,05 ja keihäässä tulos 51,59   toi  seitsemännen sijan. Mikko Hirvonen juoksi 1500m:llä ja jäi niukasti pistesijalta ollen yhdeksäs ajalla 4,18,??

 

SM- kisaviikonloppu Karhulan keskuskentällä oli reippaalaisittain  plussamerkkinen; tuliaisina Jouni Säterin ohjaamassa linja- autossa on kaksi kultaista ja yksi hopeinen mitali ja muutama pistesija. Nyt jäädäänkin odottamaan montako reippaalaista valitaan viikon päästä käytävään Suomi- Ruotsi maaotteluun. Pallo on valitsijoilla, urheilijat ovat tulosnäytteensä antaneet.

.

 

Lauantai 23.8

 

Iltapäivä

 

 

Iltapäivän kilpailuissa reippaalaisten mitalitili  aukesi komeasti.  Eveliina Rouvali emännöi kuularinkiä tilastoykkösen etuoikeudella. Eveliina pukkasi ensimmäisellä 15,14 ja  toisella työnnöllään 15,30. Hän voitti ylivoimaisesti, toiseksi tulleen Henna Ritasen työntö kantoi 14,25.

-         SM- kulta lämmittää todella. Harmittaa kun pari yliastuttua kantoi

 kuudentoista metrin viivalle.

                 Eveliinaa valmentaa Juhani Nykänen.  – Hieno valmentaja, yhteistyö hänen kanssaan on loistavaa, Eveliina antaa reilun tunnustuksen valmentajalleen.

 

Eveliinan kuulakisan aikana  Mikko Hirvonen juoksi 2000m esteissä riemukkaasti hopealle ennätysajallaan 6,21,53 .  Hopea oli taistelumitali. Mikko juoksi  koko matkan toisena , kunnes viimeisen kierroksen alkaessa Topi Lahtinen spurttasi ja näytti karkaavan Mikolta. Mikko taisteli kuitenkin ja loppusuoralla onnistui ohittamaan Topin. Voittajalle Jiri Karjalaiselle ei kukaan voinut tänään mitään.

-         Elämäni paras päivä, Mikko kommentoi juoksun jälkeen iloisena.

- Törkeen hyvä juoksu minulta. Kiitos kuuluu ehdottomasti valmentajalleni Titille (Jean Decrette). Ilman häntä en olisi nyt tässä  juhlimassa.

 

Mikon harjoituskaveri Laura Decrette juoksi 16- vuotiaiden tyttöjen 800m:llä yhdeksänneksi ajalla 2,31,79.    

 

Aamupäivä -

Jessica Miettinen avasi reippaalaisten  lauantaipäivän loikkimalla N16 sarjan kolmiloikan  karsinnasta jatkoon ja  huomiseen loppukilpailuun ylittämällä karsintarajan 10,90. Klassikan urheilulukion tänä syksynä aloittaneen Jessican tulos 11,29 oli myös karsintojen pisin.

Santeri Vehviläisen jalka kesti juosta reilun kaarteen verran 200m:llä, loppu tulikin nilkutellen maaliin. Aika 25,30.

Joona Välipakan pituuden loppukilpailu jäi kolmen kierroksen kisaksi.  Kova puuskittainen myötätuuli haittasi Joonan askelmerkin osumista lankulle. Kaksi ensimmäistä yli ja kolmannella syntyi tulos 601. Sentit eivät olleet tällä kertaa Joonan puolella, kaksi senttiä pidempi hyppy olisi vaadittu jatkokierroksille.

 

 

Perjantai 22.8

 Nuorten SM – kisojen avauspäivän reippaalaisista korkkasi Joona Välipakka M16 pituuden karsinnalla. Klassikan urheilulukion syksyllä aloittanut Joona leiskautti tasaisen sarjan 606,  618 ja 617.  Molempien erien yhteistuloksissa Joona oli seitsemäs ja varmisti näin paikan huomiseen loppukilpailuun.

                 Joonan tapaan urheilulukion aloittanut Essi Väänäseen yöllä noussut lievä kuume ja yskä valitettavasti esti asettumisen satasen lähtötelineisiin. Essille ehkä paremman matkan 200m:n alkuerät ovat huomenna.

 

Vuosi sitten lajivaihdoksen jalkapallosta yleisurheiluun  tehnyt Matti  Mannbergin ensiesiintyminen ulkoratojen SM-kisoissa sadan metrin alkuerissä ei ollut aivan sitä mitä hän  oli tullut hakemaan. Ajalla 12,40 jäätiin kauas loppukilpailupaikasta.  Matti epäilikin vaisun juoksun jälkeen, että hän tulossa kipeäksi ja se näkyi juoksussa.

                 Puskaradio kertoi Raisiosta 14/15- vuotiaiden SM- kisoissa Iiris Moision voittaneen hopeaa estejuoksussa. Onnittelut Iirikselle.

 

 

Torstai 21.8

Karhulassa/ Kotkassa järjestettäviin nuorten 16/17- vuotiaiden SM- kisoihin on ilmoittautunut ennakkoon  kymmenen  Reippaalaista.

Kauden tilastojen perusteella useammallakin urheilijalla on mitalisaumoja.

 

Matkalla kisoihin linja-autossa matkaavien tavoitteita ja toiveita lyhkäsesti alla:

Eveliina Rouvalin ainoa tavoite on kuulan tilastoykkösen mukaisesti voitto ja 17- vuotiaitten  maaotteluedustus  viikon päästä käytävään Suomi- Ruotsi  maaotteluun. Myös Jessica Miettisen (16v. tilastokärki) tavoite kolmiloikasta ovat  yhtäläiset Eveliinan kanssa. Kisoista voitto, ennätys  ja maaotteluedustus. Se vaatii vähintään toiseksi parhaan tuloksen huomioiden myös 17- sarja.   Joona Välipakan  pituudessa ( tilasto 5.), 3-loikassa (2.) ja keihäässä  tavoitteena kaikista lajeista PB ja vähintää yksi mitali.

                 Mikko Hirvonen   toivoo tonnivitosella hidasvauhtista ja kirikamppailua, hänen mahdollisuudet kohenisivat aina mitalikamppailuun saakka. 2000m esteissa Mikon tavoittena on ainoastaan mitali.

                 Matti Mannbergin tavoite on niin satasella kuin kakkosella finaalipaikka. Essi Väänänen toivoo molemmilta matkoilta (100 ja 200m) ennätystä ja välieräpaikkaa.

                 Santeri Vehviläisen tavoite kevytmoottoripyörän rempulan jäljiltä on yksiselitteinen: - Kunhan piäsis juoksemaan.

 

Kisoihin osallistuvat myös  Arttu Kekäläinen, Vili Holopainen ja Laura Decrette, jotka matkustavat kisapaikalle eri kyydeillä.

Vili on selkeä mitaliehdokas 2000m ej:ssa  vaikkei ole päässytkään tänä kautena juoksemaan kyseistä  matkaa. Arttu on keihään tilastokymppi ja pistesijat saavutettavissa.

 

JVA matkalla kohti Kotkaa