SM-hallimoniottelut Helsingissä päättyivät eilen Reipaslaisten tupla kultaan!

9.3.2015SM-hallimoniotteluiden toinen päivä valkeni Helsingissä harmaan sumuisena. Ajatuksissa viivähti ajatus, että olisiko Reippaan urheilijoiden päivässä ehkä kultaiset reunukset, ehkä jopa tupla kultaiset...


Miesten vielä uinuessa untaan nuoret M17, olivat jo terhakkana hallilla ja ottivat vetoja aamun ensimmäiseen lajiin, 60 m aitoihin. Ensimmäisenä tulessa oli Elias, joka aitoi uudeksi ennätyksekseen 9,01 mutta harmittavasti pieni horjahdus viimeisellä aidalla vei mukanaan 9 sekunnin ajan alituksen, sijoitus 8. aidoissa. Joona lähti toiseen päivään kärkipaikalta ja heti aitoihin laitettiin yritystä peliin, tuloksena varaslähtö! Toisella yrityksellä päästiin matkaan mutta toiseksi viimeisellä aidalla tapahtui kompastuminen, aita tarttui jalkaan ja vasemman käden kautta matka jatkui onneksi maaliin asti. Loppuajassa kompurointi näkyi mutta ottelu kuitenkin sai jatkua. Seurauksena oli kuitenkin lievä loukkaantuminen. Ajaksi kirjattiin 8,63 ja 4. sija.


Toisena lajina oli vuorossa seiväs ja monenlaista hyppytyylejä olikin tarjolla! Meidän pojat ylittivät korkeutensa sulavasti, lähes liidellen! Seiväs taipui Eliaksen käskyttämänä 340, joka on nyt myös uusi ennätys. 350 hypyt olivat niin lähellä mutta vielä se lukema jäi odottamaan seuraavaan kisaan. Toisessa päässä hyppäsi Joona omaa ennätystään sivuten lukemaksi 370. Elias oli 6. ja Joona 3. seipään otatuksessa. 


Sitten olikin vuorossa SE pelätty, kammoksuttu matka… SE jota ei oikein voinut edes ääneen sanoa, raastava 1000m… Ottelijoiden päätös rutistus, joka vie ne viimeiset voiman rippeet! Matkaan oli kuitenkin mentävä. Joonalla oli muutaman kymmenen pisteen etumatka ja päätösmatka hirvitti. Elias pääsi matkaan ensimmäisessä erässä ja lopputuloksena hyytyminen aikaa 3.24,85 ja 16.sija. Loppupisteissä Elias oli 13., omilla ennätyspisteillä 3712. Joona lähti omalle matkalle reippaasti, tiettyjä selkiä seuraten ja väsymystä uhmaten. Lopputuloksena 9. sija aikaan 3.04,90. Kun hetki oli vedetty happea tuli tulokset, jotka kertoivat, että Joona on SUOMENMESTARI! Mestaruus heltisi 4709 pisteellä, jotka ovat myös Joonan ennätys pisteet. Eroa kakkoseen kertyi lopulta 64 pistettä. Tämän vuoden kovasta tasosta kertoo se, että kaikissa 7 lajissa oli eri voittaja, historiallista! Joonan voittolaji oli tänä vuonna pituus sekä tasaisuus kaikissa muissa lajeissa. 


Nuorten urheillessa areenalle tulivat naistenpäivän kunniaksi myös naiset omiin 5-otteluihinsa. Huomio kiinnittyi siihen, että missä olivat Reippaan naisottelijat?Toivottavasti nyt junioreissa olevat monilahjakkuus tytöt jaksavat tehdä työtä että heidät muutaman vuoden päästä nähdään samaisissa kisoissa. 


Miesten kisa käynnistyi aidoilla kuten nuorissakin. Kisaa johtanut Sami Itani ei startannut toiseen kilpailupäivään. Thomas Barrineau voitti aidat ajalla 8,19 siirtyen johtoon kokonaiskisassa. Seipäässä omansa vei seipään erikoismiehenä tunnettu Eemeli Salomäki mutta Thomas oli heti toisena tuloksella 480. Päätösmatka oli miehilläkin raastava 1000m, jonka Thomas hoiteli itselleen ajalla 2.54,16. Täten miesten uusi moniotteluiden hallimestari on Reippaan Thomas Barrineau tuloksella 5537! Sunnuntaipäivä sai siis kaksinkertaisen kultareunuksen, jos sitä katsoo Reippaan kannalta! Onnea uusille mestareille!