Seurahistorian menestyksekkäimmät viestit kisailtiin Seinäjoella!

7.7.2015
Kuopion Reipas saalisti viesteistä kolme mitalia ja kaksi pistesijaa. Mitaleista vastasivat suoritusjärjestyksessä M19 4x800m (Juho Pirskanen, Samu Mikkonen, Sami Hänninen), M17 4x100m aj. (Juuso Välipakka, Santeri Vehviläinen, Elias Kokkonen ja Joona Välipakka) sekä M19 4x400m (Sami Hänninen, Ville Hyttinen, Samu Mikkonen ja Juho Pirskanen).

 Viestireissut ovat parhaita reissuja. Ainakin valmennuspäällikön näkökulmasta. Niillä matkustetaan porukassa, majoitutaan porukassa ja kilpaillaankin vielä joukkueena. Myös seuran omat perinteet viestikisoissa ovat tärkeä osa seurakulttuuria ja luovat yhteishenkeä porukkaan. Vihreän pitää jatkossakin näkyä kärkipaikoilla radalla, mutta myös katsomossa!

Urheilijoiden urakoiminen itselle vieraissa lajeissa ja yli- ja alimatkoilla on monen perinteisen ja menestyksekkään viestiseuran tunnusmerkkejä ja viestit ovatkin oman henkilökohtaisen pääkilpailun ohella se paikka jossa tulee laittaa tosissaan kroppaa likoon. Ja niin meidänkin porukasta moni tekikin. Toivotaan että junioriosastomme kasvaa tähän ajatusmalliin jo nuoresta pitäen!

Ohessa viestit allekirjoittaneen tajunnanvirtana:

Perjantai, matkapäivä.

Muutamien urheilijoiden aikatauluista johtuen matkaan päästiin lähtemään melko myöhään. Bussiin ilmoittautui 35 henkilöä, urheilijoita ja jopa pari turistia. Kesän kuumin päivä ilmastoidussa bussissa. No jospa niitä päiviä vielä tulee jolloin pääsee rannalle ja uimaan vielä muulloinkin. Ruokaa Alajärvellä klo 18.30 ja perillä Seinäjoella n. klo 20.30. Sisäänkirjautuminen hostelliin sujui kohtuu mukavasti, vaikka hotellimaista vastaanottotilaa ei ollutkaan ja henkilökunnalla vähän pallo hukassa. Osa kävi verryttelemässä kentällä, ainakin vanhimmat ja nuorimmat.

 

Lauantai, ensimmäinen kisapäivä.

Aamulla kansliaan, kuoret mukaan, huoltaja Petterille juoksujärjestykset oli kirjailtu ylös jo edeltävänä päivänä. Aamupäivän urheilijoille numerot Petterin toimesta katsomossa, iltapäivän porukalle kuskasin ne vielä hostellille. Sit aamupalaa ja takaisin katsomoon.

Ensimmäinen viesti P15 80m aj. Meiltä ei mukana varsinaisia aitureita, mutta taistellen läpi. Aitatreeniä pitää olla enemmän joka urheilijan harjoittelussa.M 17 4x100m seuraavana. Viikolla katsotut vaihdot pelasivat aika mukavasti. Pojille hyvä aika ja finaalipaikka. P 15 4x100m. Ei riitä vauhti vielä finaaliin. T15 4x100m DQ. Alkueristä vielä N 4x100m jäljellä. Sama homma, viimeinen vaihto täyspysähdyksellä. Paukkuja finaaliin olisi kenties ollut. Paitsi että Mariannen jalka on aika lailla rikki. Kylmää ja lääkärille. Illalla olisi vielä 4x800m jossa saumat mitaleille olemassa. 

Loppukilpailut lauantaina. M17 4x100m. Varaslähtö ja yksi joukkue jo poissa. Sen jälkeen matkaan. Ok vaihdot, 5. sija. Hyvä suoritus, aikavain  hieman huonompi kuin alkuerässä. 
M19 3x800m. Tämä pitäisi hoitaa kotiin. Pojat on hermostuneita ja yritetään olla antamatta lisää paineita. Homma menee kuitenkin täysin putkeen. Kärjessä koko matka juosten ylivoimaiseen voittoon. Melkoista adrenaliinimyrskyä kropassa. Kohta pitäisi itsekin juosta. Voi kun startti olisi juuri nyt eikä tunnin päästä! N4x800m. Mariannen jalka puudutettuna. Mutta ei auta mitään, avaajan ensimmäisestä askeleesta näkee että jalka ei kestä. Taistellen maaliin ja lopuille tytöille kirittävää. Ankkuriosuuden alussa  ollaan 70m perässä pronssista. Täysillä liikkeelle, ei voi menettää mitään. 230m ennen maalia Kirsi on  jo kannassa. Ja sen jälkeen tulee seinä vastaan ja kovaa. No, kunniakas yritys ja neljäs sija on hyvä suoritus. Jäljellä enää M4x800m. Allekirjoittanut viestin avaajana! Olo on kuin kotiin olisi tullut. Huippufiilis viivalla! Taistellaan 8. sija. Kohtuullista muttei ihmeitä yhdeltäkään viestinviejältä.  Illalla porukalla syömään ja juhlistamaan ensimmäistä mitalia!

 

Sunnuntai, toinen kisapäivä. 

Päivä alkaa taas kansliareissulla. Jalkoihin koskee todella paljon edeltävän päivän ratajuoksu. Sitä ei ole paljoa vielä alla.  Illalla on  kuitenkion juonittu joukkueet ja järjestykset kuntoon. N17 4x100m aj. alkuerä aloittaa. Hyvä veto, ensin ollaan sijalla yhdeksän, mutta sen jälkeen joku hylätään edeltä. Finaali odottaaa. Yksi viestinviejistä saa tiedon vasta kun on jo vetänyt siviilikamppeet päälle. Eikun takaisin kentälle. M 17 100m aj. alkuerät peruttu. Vain 8 joukkuetta mukana. Iltapäivällä finaali. M 17 4x300m jää juoksematta. Harmittaa hieman, kyllä lähes 3h olisi palautumiseen riittänyt.  N 17 sarja juoksee 4x300m kahdella joukkueella. Vielä ei vauhti riitä finaaliin. Mukana paljon 15 sarjalaisia, joten tulevina vuosina sitten.

 

Finaalit käynnistyvät, N 17 aitaviestissä tullaan pikkuisen kovempaa kuin aamulla. 7. sija. Lisää treeniä. Nämä välit pitää päästä kolmella askelleella! M 17 aitaviestissä jysähtää. B-erässä selkeä voitto, Lahti antaa hyvän vastuksen, mutta kaatuu viimeiseen aitaan. Sydämentykytyksiä pahiten aiheuttaa avaaja Juuson lähteltäpititilanne toiseksi viimeisellä aidalla. A-erästä menee yksi niin ylivoimaista vauhtia että on pakko riittää mitaliin. Hopeaa! Hienoa. Lisää mitaleita putkeen M19 4x400m ja pronssia! Aika selkeillä eroilla tullaan maaliin, mitali on hieno suoritus, mutta edeltävän päivän jälkeen odotukset olivat todella korkealla. Miehillä edessä 4x1500m. Tasapaksua suorittamista ja positiivista on ainoastaan A-luokan tulos loppuaikana. P 15 4x800m. Pari ensimmäistä osuutta mennään hyvin. Kolmannen osuuden viestinviejän jalkakipu pakottaa keskeyttämään. Ensi vuonna kaikki kovimmat mukaan ja mitalikin on mahdollinen!

Kisat päättää miesten 4x400m. Tuore mies aloittajaksi ja 1500m urakoineet jatkaa viestiä. Lopputulos odotettu tyhjillä ja särkevillä jaloilla. Ensivuonna paremmalla joukkueella tähän viestiin!

Bussilla kotiin. Hyvä yhteishenki porukalla, väsynyttä väkeä tosin. Puolen yön jälkeen kotiin. Areena auki ja ääni hiljaiselle. Pitää vielä vilkaista parhaat palat viesteistä ennen kuin saa unta. 3 starttia kahteen päivään on liikaa. Eiköhän nämä viestit olleet minun osaltani tässä. Vaikka sitä jännityksen ja odotuksen fiilistä viivalla ja kapula kädessä ei korvaa mikään!

 

Pienen palauttelun ja perheen kanssa vietetyn päivän jälkeen,

Olli Pulkkanen