Reippaan urheilijat Kalevan Kisoihin

28.7.2015

Monella urheilijalla on tälläkin kertaa mahdollisuuksia aina mitaleille asti. Alla kaikkien kisoihin lähtevien urheilijoidemme esittely.

Miesten 400 metrillä Reipasta edustaa Kalevan Kisa -debyyttinsä tekevä Juho Pirskanen. Miehen juoksu näyttää olevan kunnossa juuri sopivasti kauden pääkisojen lähestyessä, siitä todisteena ennätyksen reilu parantaminen viime viikolla lukemiin 49.16. Juhon tulos on osallistujista kesän 10. paras, joten finaaliin on mahdollisuuksia, mutta se vaatii onnistumista aluerässä. Juho juoksee kisoissa myös 400 metrin aidat. Aiemmin hän on kilpaillut matkalla vain kerran, joten ennätyksestä 57,04 on varmasti varaa parantaa. Kisat näyttävät kuinka paljon.

 

Sami Hänninen juoksee Porissa 800 metriä. Myös Sami kilpailee Kalevan Kisoissa ensimmäistä kertaa. Ajallaan 1.54.48 starttilistan 11. parhaaseen juoksijaan pätevät oikeastaan täsmälleen samat sanat kuin Juhoon puolta lyhyemmällä matkalla. Mahdollisuuksia loppukilpailuun on, mutta helpolla ei finaalipaikka lohkea.

 

1500 metrille on Reippaalaisista ilmoittautunut Samu Mikkonen. Sairasteluista kärsineen miehen osallistuminen kisoihin on kuitenkin hieman epävarmaa, armeijan metsäleiri kun sattuu ikävästi myös tälle viikolle. Jos Samu lähtöviivalle asti kuitenkin pääsee, voi häneltä odottaa varsin hyvää juoksua.

 

Väinö Klemola on 3000 metrin esteissä kesän tilastoissa upeasti peräti neljäntenä! Monelta kovalta juoksijalta ei kuitenkaan löydy tältä vuodelta tilastoaikaa tältä matkalta, joten lähtökohdat kisaan ovat hieman arvoitukselliset. Saumat kovaankin sijoitukseen ovat kuitenkin ehdottomasti olemassa.

 

Pituushypyssä kilpaileva Tuomas Rouvali aloitti kesän varsin lupaavasti. Heinäkuussa mies on kuitenkin kärsinyt alavireisyydestä ja sairasteluista, joten tuloskäyrä on ollut hieman laskeva. Finaalipaikka on kuitenkin hyvin lähellä jos Tuomas pääsee karsinnassa edes kauden parhaiden tulostensa tuntumaan. Hieman yllättäenkin osallistujakadosta kärsivässä lajissa karsinnan taso kun tuskin nousee tänä vuonna parin vuoden takaiselle tasolle.

 

Kolmiloikkaaja Dmitry Reznikovin harjoituskautta häiritsi tänä keväänä asepalvelus. Juhannuksesta lähtien hän on kuitenkin päässyt siviilissä harjoittelemaan mukavasti ja kunto on nousussa. Treeneissä loikat ovat jo lentäneet varsin hyvin, joten miehellä on potentiaalia olla yksi kisojen positiivisista yllätyksistä. Vähintään finaaliin on kaikki mahdollisuudet olemassa.

 

Maria Räsäsen ohjelmassa on Porissa sekä 100 että 200 metriä. Satasella Maria lähtee puolustamaan viime kesän pronssiaan. Se vaatinee kauden parhaan siirtämistä 12 sekunnin paremmalle puolelle, mutta siihen Marian kyvyt riittävät varmasti. Ennätystasollaan liikkuessa hän kun on ehdottomasti Suomen parhaimmistoa. 200 metriä Maria ei ole tänä kesänä vielä juossut, mutta matkan parin vuoden takaisella mitalistilla on ehdottomasti potentiaalia myös tällä matkalla.

 

Kirsi Pekkanen lähtee kisoissa mitalijahtiin 400 metrillä sekä sileällä että aidatulla matkalla. Sileällä ratakierroksella Kirsi on ilmoittautuneista peräti kolmantena, joten mitalien ulkopuolelle jääminen tuskin tyydyttää. Aivan Kirsin takana on tilastoissa kuitenkin niin monta juoksijaa hengittämässä niskaan, että mitään ei ilmaiseksi ole tulossa. Aidatulla matkalla Kirsi on tilastoissa neljäntenä. Kärkikolmikkoon on jonkun verran matkaa, mutta sinne pääseminen on tälläkin matkalla mahdollista.

 

Myös Maria Murtorinne juoksee Porissa kaksi matkaa. Tämän kauden ajoillaan hän ei kuulu aivan ennakkosuosikkeihin, mutta ennätystasolleen päästessä erittäin hyvätkin sijoitukset ovat mahdollisia. Varsinkin kun keskimatkojen luonne mahdollisine taktiikkajuoksuineen tekee kisoista usein yllätyksellisiä.

 

Viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä esitellään vielä Eveliina Rouvali. Eve on kuulassa ennätyksellään 14,93 kesän tilastojen neljäs ja vain 14 sentin päässä kolmannesta sijasta, joten mitalisaumat ovat olemassa. Muutenkin naisten kuulan kärki on todella tasainen, joten luvassa on varmasti erittäin mielenkiintoinen kisa, jossa kaikki on mahdollista.