19 vuotiaiden sm-kisat Savonlinnassa - Reippaalla hyvä joukkue

14.8.2015

Ensimmäisenä urheilijoistamme pääsee kykynsä näyttämään Juho Pirskanen, joka starttaa päämatkalleen 400 metrille lauantaina klo 14.25. Juho on pari viikkoa sitten Kalevan kisojen finaalissa syntyneellä ennätyksellään 48,86 kauden tilastoissa toisena, joten jopa mestaruuteen on kaikki mahdollisuudet. Sunnuntaina Juholla on edessä sitten vieläkin astetta hapokkaampi urakka. 90 minuutin sisään on ohjelmassa ensin 800m ja sen jälkeen 400m aidat.

Miesten 800m on muutenkin Reippaan paraatimatka näissä kisoissa. Juhon lisäksi kisaan ovat ilmoittautuneet Sami Hänninen, Vili Holopainen ja Samu Mikkonen. Kaikki heistä ovat vieläpä alle 1.58 juoksijoita! Sami on ajallaan 1.54,48 peräti tilastojen toiseksi nopein juoksija. Hyvällä juoksulla hän voi siis taistella jopa voitosta.

Samu ja Vili ovat ilmoittautuneet myös lauantaina klo 16.45 juostavalle 1500 metrille. Varsinkin Samu olisi yksi mitalisuosikeista, mutta hänen osallistumisensa on armeijakuvioiden takia epävarmaa. Vilikin on tilastojen perusteella hyvin lähellä mitalitaistoja.

Muista juoksijoista mukana ovat Mikko Hirvonen 3000m esteissä ja Sara Hänninen 400 ja 800 metrin matkoilla. Molemmat lähtevät kisoihin varmasti ennätykset mielessä. Varsinkin Mikko voi olla onnistuessaan tuloslistalla hyvinkin korkealla.

Heittäjistä kisoihin lähtevät Eveliina Rouvali ja Arttu Kekäläinen. Eveliinalla ohjelmassa on ensin lauantaina sivulaji kiekko. Tämäkin laji on harjoituksissa sujunut varsin lupaavasti, joten onnistuessaan Eve voi heittää reilustikin yli 40 metriä, jolloin ollaan kiinni jo todella hyvissä sijoituksissa. Sunnuntaina onkin sitten ohjelmassa Even päälaji kuula. Tilastokärkeä tuskin tyydyttää mikään muu kuin voitto. Hallissa Eve jäi hopealla Oona Vilermon viedessä voiton, ja Oona lienee näissäkin kisoissa ykköshaastaja. Arttu taas kilpailee keihäässä. Kovin paljoa ei hänen tarvitse parantaa ennätystään 56.76, että hänkin olisi mukana kamppailemassa hyvistä sijoituksista. Ainakin pistesija kahdeksan parhaan joukossa on otettavissa.