Yhden mitalin kisat Lahdessa

16.8.2015

22-vuotiaiden sm-kisat sujuivat Reippaan urheilijoita hieman alavireisesti, mutta muutama valonpilkahduskin nähtiin.

Lauantain kisat Lahdessa aloitti Aino Mikkola juoksemalla sadan metrin alkuerissä vastatuuleen ajan 12,73, mikä tiesi valitettavasti karsiutumista jatkosta. Naisten 1500 metrillä taas Venla Mäkäräinen kamppaili pitkään mitaleista, mutta jäi lopulta neljänneksi.

Miesten pituudessa oli Reippaasta peräti kolme hyppääjää. Paras heistä oli kuudenneksi tuloksella 697 sijoittunut Tuomas Rouvali. Tuomakselle kisa oli pettymys, sillä onnistuneilla suorituksella mitali olisi ollut otettavissa, mutta hyppääminen oli varsin tahmeaa. Myöskään polvikipujen kanssa taistellut Pyry-Pekka Härkönen ei pystynyt parhaimpaansa, vaan jäi yhdeksänneksi tuloksella 664. Dmitry Reznikov kävi kisassa lämmittelemässä sunnuntaina kolmiloikkakisaa varten ja hyppäsi 634.

Miesten 400 metrillä Ville Keskinen oli kokonaistuloksissa kymmenes ajalla 50,24. Naisten vastaavalla matkalla taas Kirsi Pekkanen otti Reippaan ainoan mitalin näistä kisoista juoksemalla toiseksi uudella ennätystuloksellaan 55,39! Voittokaan ei jäänyt kuin kolmen kymmenyksen päähän.

Sunnuntaina ensimmäisenä tulessa olivat miehet kolmiloikassa. Dmitry Reznikov oli pitkään mukana mitalitaistelussa, mutta taipui lopulta neljänneksi tuloksella 14,22. Tuomas Rouvali kävi sivulajissaan hyppäämässä 13,69 ja sijoittui viidenneksi.

Myös Ville Keskisellä oli ohjelmassa sivulajien päivä. Aamulla hän juoksi 200 metrillä ennätyksensä 23,01, mikä ei kuitenkaan riittänyt jatkoon. Iltapäivällä Ville juoksi uransa ensimmäisen 800m kisan. Aika 2.01,98 oli varsin kelvollinen tulos debyyttikisaksi, ja se riitti kisassa peräti kuudenneksi.

Venla Mäkäräinen lähti 5000 metrillä rohkeasti liikkeelle, mutta valitettavasti neljän kilometrin jälkeen nousi seinä vastaan. Ajaksi tuli lopulta 18.20,45 ja oma ennätys jäi lähes minuutin päähän.

Kirsi Pekkanen lähti 400 metrin aitoihin yhtenä ennakkosuosikeista. Valitettavasti askelrytmit menivät hieman sekaisin jo ensimmäisellä aidalla ja lopullisesti matka jäi kesken kolmannen aidan kohdalla. Pettymys oli iso, sillä perushyvällä juoksulla mestaruus olisi ollut ainakin hyvin lähellä.

Kokonaisuudessaan kisat menivät hieman odotuksia heikommin. Onneksi mukaan mahtui myös onnistumisia, joten paluumatkaa voidaan kuitenkin tehdä pää pystyssä!