Reippaalle kuusi mitalia Savonlinnan SM- kisoista.

17.8.2015

Sunnuntai

Sunnuntai toi lauantaisen tapaan Kuopion Reippaalle kolme mitalia, kutakin väriä yhdet. Eveliina Rouvali oli reippaalaisten päivän kuningatar ja kuularingin emäntä. Eveliina mittautti kolme työntöään, jotka kaikki olisivat riittäneet  voittoon. Parhaallaan kuula kaarsi   14, 00 ja toiseksi sijoittunut Nokian Oona Vilermoon tuli eroa  1,18 m.

Reippaalaisittain  toinen odotettu päivän laji oli miesten 800m.  Olihan juoksussa mukana kolme reippaalaista  Sami Hänninen, Juho Pirskanen ja Vili Holopainen  kuumassa erässä.  Juoksu alkoi odotetunlaisesti, juoksun suurimman suosikin HKV:n Julius Uutelan vetäessä ensimmäisen kierroksen rahtusen alle 55 sekuntiin.  Sami juoksi suunnitelman mukaisesti kakkospaikalla ja yritti  takasuoran lopussa ohittaakin Juliuksen, onnistumatta  kuitenkaan. Loppusuora olikin kovaa kiritaistelua . Julius piti ykköspaikkansa maaliin saakka. Edellispäivän 400m:n pronssimitalisti Juho kiri takaa pronssille ja Sami piti kakkospaikkansa.  Niinikään,  lauantainen pronssimitalisti Vili tonnivitoselta,  hyytyi  täysin ja ajan painuessa 2,08,96:een se  riitti 19. sijaan yhteistuloksissa. Samille  aika 1,54,68 oli hänen uransa toiseksi nopein  ja Juhon aika 1,55,34 oli miehen ennätys. Juho urakoi kisoissa kolme matkaa ja päivän viimeinen matka oli aidattu ratakierros. Puolitoista tuntia ei riittänyt palautumiseen, Juho jaksoi hyvin takasuoran loppuun, sen jälkeen alkoi askel painaa. Ajalla 58,20 irtosi 11. sija.

Sara Hänninen naisten samaisella matkalla  jaksoi juosta 600m reippaasti ennätyksensä alle menevää vauhtia, sitten tuli noutaja ja aika painui 2,36,39 ja sijoitus 14. Arttu Kekäläinen keihästi tuloksen 54,12 ollen kisan kahdestoista. Reipas sijoittui seurojen välisessä pistekilpailussa upeasti viidenneksi.

Lauantai

Juho Pirskanen aloitti reippaalaisittain parhaalla mahdollisella tavalla  19 vuotiaiden SM- kisat Savonlinnassa voittamalla 400m:ä ajalla 49,06. Pari päivää aiemmin 19- vuotta täyttänyt Juho juoksi viisaasti alun rauhallisesti ja vyöryi loppusuoralla kärkikahinoihin. Helpolla mestaruus ei tullut.  Juho kävi Julius Uutelan kanssa tiukan kisan maaviivoille saakka. Eroa miesten välille lopulta tuli kahdeksan sadasosaa.

Mikko Hirvonen juoksi 3000m ej.hopeaa omalla ennätyksellään 9,46,45.  Juoksun voittaja Topi Raitanen SjundeåIF:stä karkasi heti lähdöstä omille teilleen pääporukasta.  Mikko irtosi porukasta  pari kierroksen juoksun jälkeen. Ja piti sijoituksensa selkeästi maaliin saakka.

Reippaan mitalien värisuoran varmisti Vili Holopainen 1500m:llä ollen juoksun kolmas ajalla 4,04,11. Joensuun Jiri Karjalaisen hallitessa juoksua muiden mitalien kohtalo ratkaistiin loppusuoralla.  Vili onnistui taistelemaan pronssille loppusuoran kirillään.

Muista reippaalaisista olivat tulessa myös Sara Hänninen ja Eveliina Rouvali. Sara juoksi 400m:llä ennätyksensä 1,05,54 ollen lopputuloksissa 20. Eveliina sai sivulajissaan kiekossa pöytäkirjamerkinnäksi kolme rastia aikaiseksi tällä kertaa. Heitot reiluja nelikymppisiä, valitettavasti sektorin viivat vain väärällä kohdin Eveliinan näkökulmasta.