Kuopion Reipas mitalijahtiin Tampereen SM-halleihin

23.2.2016

Kuopion Reipas lähettää Tampereella 27-28.2 käytäviin SM-hallikisoihin kymmenen urheilijan joukkueen. Hallikauden kilpailujen perusteella myös mitaliodotukset ovat korkealla.

 Naisten 60m ja 200m kilpailuihin starttaava Maria Räsänen kuuluu varsinkin 60m matkalla mitalisuosikkeihin. Tilastokakkonen lähtee Tampereelle mestaruus mielessä, mutta kilpailu tulee olemaan erittäin tasainen viiden naisen ollessa neljän sadasosasekunnin sisällä.

 Kuulantyönnössä Eveliina Rouvali lähtee kilpailuun hallikauden tilastokärkenä. Paikalla on kuitenkin urheilijoita, joille SM-hallit on kauden avauskisa ja näin mestaruuttakaan ei kannata etukäteen jakaa. Eveliinalla on kuitenkin hyvät mahdollisuudet kivuta vaikka sille korkeimmalle mitalipallille.

Kirsi Pekkanen on ilmoittautunut 200m, 400m, 800m ja 300m aitajuoksun kilpailuihin. Kaikkea näistä hän ei varmastikaan tule juoksemaan. Hallikauden päämatkalla 400m Kirsi on juossut kaiken mittaiset halliradat huomioiden kolmanneksi nopeimman noteerauksen. Toisen päivän laji(t) ovat vielä päättämättä, mutta parhaat menestysmahdollisuudet lienevät 300m aitajuoksussa tai Kirsin vähemmän juoksemalla 800m matkalla.

Miesten 400m kilpailuun on Reippaalta asettaa kaksi juoksijaa. Tilastoja sotkevat pitkällä ja lyhyellä radalla juostut noteeraukset, mutta ilmoittautuneista Juho Pirskanen sijoittuu kauden tilastovertailussa neljän nopeimman joukkoon. Kaikilta kovimmilta tykeiltä tilastonoteerausta ei löydy, joten eräjakoja odotetaan jännityksellä. 400m on mukana myös Ville Keskinen, jolta on syytä odottaa ainakin ennätysparannusta ja reilusti alle 50s aikaa.  Miten korkealla tuloslistalla noustaan, selviää lauantaina.

Puolimailille Reippaalta mukana on Sami Hänninen, joka kilpailee varmasti hyvistä sijoituksista keskiryhmässä. Samin halllikauden valmistautumista on sotkenut Juhon tapaan asepalvelus, mutta edeltävän viikonlopun meno oli jo lupaavan näköistä.

Pisimmällä hallimatkalla 3000m mukana on kaksi mieskestävyysjuoksijaamme. Väinö Klemola ja Samu Mikkonen. Molemmat ovat nousemassa hyvään kuntoon sairastelujen jälkeen ja miehiltä on lupa odottaa kauden parasta menoa Tampereen hyvävauhtisessa ja runsasväkisessä kilpailussa.

Hyppylajien edustajista pituushypyssä on pikkuhiljaa hyppyään jengoilleen saava Tuomas Rouvali. Tuomas on selvästi hyvässä fyysisessä kunnossa ja hiekka pöllyääkin varmasti pitkälle päälle 7m lukemissa. Onnistuneella suorituksella noustaan tänä vuonna melko korkealle tuloslistalla, ihan Suomen kärkihyppääjien jättäessä hallikautta väliin. Kolmiloikassa Dmitry Reznikov lähtee hakemaan sitä onnistunutta loikkasuoritusta, jolla ennätystuloksen metrilukema voisi alkaa jo viidellätoista.

Kisoita lähetetään YLE:n kanavilla lauantaina ja sunnuntaina.

Lisätietoja kisoista