Kalevankisat starttaavat tänään Oulussa - Reippaan urheilijoita mukana 12

21.7.2016

Kalevankisojen ensimmäisenä kilpailupäivänä kilpaillaan vain kävelyissä, joissa mukana ei ole kuopiolaisia. Perjantaina päästään sitten tositoimiin ja jännitystä riittää sunnuntai-iltaan saakka.

Miehistä mukana on urheilijoita jokaisesta lajiryhmästä:

Pikajuoksuissa 400m matkalla starttaavat viimevuonna 6. sijoittunut Juho Pirskanen ja Kalevankisojen ensikertalainen Ville Keskinen. Molemmilta vaaditaan kauden parasta tekemistä finaalipaikan saavuttamiseen.

Kestävyysjuoksuissa mukana 800m matkalla Sami Hänninen, 1500m ja 5000m matkoilla nousukuntoinen Samu Mikkonen, jonka juoksua varsinkin 1500m kisassa kannattaa seurata erityisellä mielenkiinnolla. 3000m esteisiin Reipas asettaa kaksikon Väinö Klemola ja Mikko Hirvonen. Väinö on vakiokasvo pistesijoilla ja Mikolla kisat ovat uran ensimmäiset.

Hyppääjistä pituuden suorassa finaalissa on mukana vastikään ennätystään petraillut Tuomas Rouvali ja kolmiloikassa Dmitry Reznikov tavoittelee 15m rajaa.

Keihäässä mukana pitkästä aikaa ehjää kisakautta heittävä Taneli Juutinen, jolle finaalipaikka lienee erittäin hyvä tavoite kovatasoisessa lajissa.

Reippaan naisista mukana vain juoksijoita:

Pikamatkoilla urakoivat moninkertainen Kalevankisamitalisti Maria Räsänen 100m ja 200m matkoilla. Kirsi Pekkanen on ilmoittautunut 400m, 400m aitojen ja 200m kilpailuun, joista päälajit lienevät ratakierrokset.

Naiskestävyysjuoksijoista mukana on Maria Murtorinne, joka on pistesijaehdokas sekä 800m että 1500m matkoilla.

Kisaajille onnea kilpailuihin! Suorituksista voi nauttia YLE:n kanavilla myös TV:n välityksellä.

Lisätietoa kisoista, aikataulut ym. http://kalevankisat16.fi/

Livetulospalvelu: http://live.time4results.com/yu/2016/kalevankisat/