Kuopion Reippaan joukkue SM-halleihin

14.2.2017 klo 12:00


Jyväskylässä kilpaillaan tulevana viikonloppuna yleisurheilun sisäratojen Suomen mestaruuksista. Kuopion Reippaasta mukana on seitsemän urheilijaa ja miesten viestijoukkue. Mitalisuosikkeja nuoresta joukkueesta löytyy useita.

Tuore pohjoismaisen hallimaaottelun voittaja Samu Mikkonen (20) lähtee hakemaan ensimmäistä henkilökohtaista yleisen sarjan Suomen mestaruusmitalia 1500 ja 3000 metrin matkoilla. Hurjan vireen maaottelussa löytänyt Mikkonen on 3000 metrillä kauden tilastokärki Suomessa ajalla 8.06,22.

- Kyllä siellä mitaleista lähdetään taistelemaan. Koko hallikausi on ollut vahva ja nousujohteinen. Luottavaisin mielin mennään Jyväskylään, toteaa Mikkonen

Joukkueen toinen tilastokärki juoksuradoilla on Juho Pirskanen (20). Pirskanen on juossut matkan tällä kaudella suomalaisista nopeiten aikaan 48,13. Juhon panosta 400 metrin matkalla täydentää vahvan paluun radoille tehnyt Matti Röppänen (34).

- Olo on positiivinen. Ennätykset ovat parantuneet hallikaudella ja aikuisten sarjan ensimmäinen henkilökohtainen mitali on ehdottomasti mielessä, kertoo Pirskanen.

Miehissä hallikauden avaa lisäksi Sami Hänninen (20) 800 metrillä. Hallitseva nuorten 22-vuotiaiden sisäratojen Suomen mestari 800 metriltä on kärsinyt jalkavaivoista, eikä ole vielä päässyt kilpailemaan hallikaudella. Kuopion Reippaan 4x kierroksen viestijoukkuetta täydentää Markku Pitkänen (23).

Naisten puolella mitalitoiveet kohdistuvat hallimaaottelussa viime viikonloppuna kuulantyönnössä kuudenneksi sijoittuneeseen Eveliina Rouvaliin (19). Rouvalilla on niin ikään ensimmäinen yleisen sarjan mitali hakusessa.

- Hyvillä fiiliksillä mennään. Varsinkin, kun vähän sekaisin ollut tekniikka alkaa taas toimimaan. Tavoitteena on ottaa siellä eka aikuisten SM-mitsku, kertoo hallikauden tilastoissa toisena tuloksella 14,79 oleva Rouvali.

Naisissa juoksuradoilla nähdään myös hallikautensa avaava Kirsi Pekkanen (21). Suomen parhaimmistoon 400 metrin sileällä ja aidatulla ratakierroksella kuuluva Pekkanen kilpailee tällä kertaa 800 metrillä. Joukkueen nuorin jäsen on 200 metrin matkalle tehtäävä Essi Väänänen (18). Kilpailut ovat Väänäselle ensimmäiset aikuisten Suomen mestaruuskilpailut.

Lisätietoja:
Joukkueenjohtaja
Matti Röppänen
0504110268