Nuorten SM-hallien kisaraportit Turusta 24.-26.2.2017

1.3.2017

Mitalistit
Mitalistit

Kuopion Reippaan urheilijat saavuttivat neljä mitalia, joista kaksi kultaa, yksi hopea ja yksi pronssi.

Teksti ja kuvat Petri Kokkonen sekä urheilijoiden omat kommentit

Ensimmäiset porukat starttasivat matkansa Kuopiosta torstaina puolen päivän aikoihin. Matkaan lähdettiin kahdella auto kunnalla. Loput Reippaalaisista saapuivat perjantaina Turkuun kolmannella autolla. Mukana reissussa oli 9 urheilijaa, kolme vanhempaa ja muutama muu perheenjäsentä.

Kilpailut perjantaina SM-mitaleista aloittivat M19 sarjan pituushypyllä Veikka Nenonen, Joona Välipakka ja Elias Kokkonen. Veikka paranteli ennätystään parillakymmellä sentillä mutta sekään ei riittänyt kolmelle viimeiselle kierrokselle. Joonalla ja Eliaksella ei mennyt ihan niin hyvin vaan molemmat epäonnistuivat kisassa.

- Kisat meni ihan hyvin ensimmäisiksi SM-kisoiksi. En ollut ihan pihalla kaikesta ja sain tehtyä kaikki tarvittavat jutut. Sain hypättyä oman enkan, mutta finaalikierroksilta pois jääminen harmitti hieman, koska hyppääminen tuntui hyvältä. Ihan onnistunut reissu kuitenkin (Veikka).

Perjantaina kisasivat myös Essi Väänänen N19 60m alkuerissä päästen lauantain välieriin, jossa matka katkesi eikä loppukilpailu paikkaa saavutettu. Reeta-Mari Mäntyselkä ja Jonna Voutilainen kilpailivat N17 60 m alkuerissä, josta Reeta-Mari saavutti välierä paikan lauantaille.

Lauantaina päästiinkin jo mitallin makuun kun Juho Pirskanen rynnisti M22 400m voittoon ja kultamitali kaulaan. Samaisessa juoksussa Sami Hänninen oli hienosti 7.

- Omat kisat menivät hyvin. 400m 7. sija ihan tyytyväinen (Sami).

Toisen kultaisen mitalin saavutti Eveliina Rouvali N22 kuulassa, jossa Eveliina työnsi pitkästä aikaa erittäin ehjän kilpailun ja näin voitto tulos oli 15,28 ollen myös Eveliinan oma ennätys sekä kauden kotimainen kärkitulos.

- Kisa meni tosi hyvin ja noin hyvä tulos tuli pikkusena yllätyksenä näin nihkeen hallikauden jälkeen ja jos joku ois voinut mennä paremmin niin ois voinut se 2 cm siihen lisää tulla (Eveliina).

Lauantain päätti Reippaan osalta Jonna Voutilainen N17 60m aitojen alkuerissä aitoen oman ennätyksen mutta se ei riittänyt sunnuntain välieriin.

- Olisi voinu mennä paremminkin mutta oon ihan tyytyväine ainaki siihe ennätyksiin aidoissa (Jonna).

Sunnuntain aloitti Reeta-Mari Mäntyselkä N17 pituushypyllä. Kilpailussa Reeta-Marilla ei saatu askelmerkkiä kohdilleen ja kaikki hypyt lähtivät lankun takaa eikä näin ollen kunnon tulosta eikä pääsyä viimeisille kolmelle kierrokselle. Pettymystä niellen valmistautumaan iltapäivällä juostavaan 300 metriin.

- Tavoitteena oli päästä 60m välieriin ja sinne pääsin. Alkuerien juoksu oli ihan hyvä ja lähtö onnistu. Pituus meni penkin alle ja 300m ei kulkenu ja kaarteet oli tosi vaikee juosta (Reeta-Mari).

Joona Välipakalla jatkui kisat M19 60m aidoilla, josta paikka aukesi myöhemmin juostavaan finaaliin. Finaali ei sitten mennytkään ihan niin hyvin.

- Itellä meni kisat penkin alle. Aidoissa alkuerissä SB mutta aika laiha lohtu oli (Joona).

Essi Väänäsellä oli vuorossa N19 200m alkuerät, josta ei aika riittänyt loppukilpailuun.

- Omat kisasuoritukseni oli aika keskitasoa. Ei tullut mitään erityisiä onnistumisia, muttei myöskään epäonnistumisia. Välierään pääsy 60 metrillä oli yksi tavoite ja se täyttyi, vaikkei itse juoksu siinä ollut paras mahdollinen (Essi).

Elias Kokkonen juoksi M19 200m alkuerissä mutta aika ei riittänyt loppukilpailu paikkaan.

- Turun uus rata ja tiukat kaarteet teki kepposet tällä kertaa (Elias).

Juho Pirskanen ja Sami Hänninen valmistautuivat toisiaan tsempaten M22 800m juoksuun, jossa Sami oli tähän asti voittanut Juhon aikaisemmissa kilpailuissa, jossa ovat keskenään juosseet. Kilpailu olikin kovaa puristusta kaikilta mitalisteilta kun Juho puristi itsensä kakkoseksi ja maaliviivalla Sami itsensä kolmanneksi. Näin ollen kaksi mitalia Reippaan juoksijoille ja Juho voitti ensimmäisen kerran Samin.

- Jees kisat meni ihan hyvin, vielä jäi tupla saamatta (Juho).

- 800m pronssia, lähellä oli että olisin jäänyt neljänneksi niin olen iloinen mitalista. Tietty vähän ärsyttää hävitä ekan kerran Juholle kasilla mutta parempi voitti (Sami).

Kaiken kaikkiaan hieno kilpailu reissu Turkuun. Neljä mitalia seuralle ja aimo annos kokemusta. Osalla meni siis todella hyvin ja osalla ei nyt ihan niin hyvin mutta joukkueesta huokui erittäin hyvä Me-henki ja kaikki tukivat toisiaan onnistumissa ja pettymyksissä. Oli hienoa olla mukana tällaisessa porukassa! Nyt vaan treenit kohti ensi kesän koitoksiin kuka leireillen etelän lämmössä kuka kotimaisissa maisemissa mutta kaikilla siintää mielessä kesä ja kärpäset.