Kuopiohallissa kovatasoiset hallikilpailut perjantaina ja lauantaina 26-27.1.2018

24.1.2018


Perjantaina ja lauantaina 26-27.1. alkaa Pohjois-Savolainen yleisurheilun hallikausi todenteolla kun Kuopiohallin täyttävät yleisurheilijat kaikista ikäluokista Kuopion Reippaan järjestämissä avoimissa hallikisoissa. Mukana on kilpailijoita lapsista ja ikääntyneemmistä aikuisurheilijoista yleisen sarjan osallistujiin. Kilpailut ovat keränneet mittavan ja kovatasoisen urheilijajoukon ja mielenkiintoisia kauden avauskilpailuja nähdään monessa lajissa.

Kilpailuihin on kahden päivän ajalle ilmoittautunut yhteensä lähes kolme sataa urheilijaa tehden kuusisataa lajisuoritusta.

 

Perjantai-illan mielenkiintoisin nimi kenttälajeissa lienee pituuskautensa aloittava ja viime kesänä kahdeksan metrin kerhoon ponnistanut Kristian Pulli Kaipolan Vireestä. Haasteen heittävät mm. Valtimon Vasamaa edustava kuopiolainen Joona Kokkola ja JKU:n kuopiolaistaustainen Tuomas Rouvali. Naisten kuulassa voidaan hyväkuntoiselta Kuopion Reippaan Eveliina Rouvalilta odottaa pitkiä kaaria.

Naisten 60m pikatykityksessä Lapinlahden Vedon Maria Räsäsen haastanevat viime kesän nuorten arvokisaedustajat Sara Francis (Kiuruveden Urheilijat) sekä Annika Haverinen (Kajaanin Kipinä). Miesten 60m kisassa odotellaan seitsemän sekunnin alitusta mm. Reippaan Eliel Pohjolaiselta.

Myös mailimatkoilla nähdään hyviä kisoja, 400 metrillä kauden päälajissaan avaa Reippaan Juho Pirskanen ja naisissa nähtäneen erittäin tasainen kamppailu maitohappoja vastaan.1500m kilpailut ovat keränneet myös hyvätasoisen osanottajajoukon vanhemmista sekä nuorista ja lupaavista urheilijoista.

Lauantain aamupäivän mielenkiintoisista lajeista mainittakoon mm. naisten 200m jossa edellisen päivän 60m kisaajat kohtaavat kauden avaavan Kannuksen Uran Anniina Kortetmaan. Kuopiossa asuvan Anniinan meno on ollut harjoituskaudella sen verran lupaavaa, että on syytä odottaa jopa alle 24 sekunnin loppuaikaa. Miesten vastaavalla matkalla mukana kaikki parhaat hallikaudella kilpailevat Reippaan urheilijat saavat vastaansa Eerikki Pekkolan Ikaalisista. Naisten 800m kilpailussa voidaan odottaa osanottajalistan perusteella jopa alle 2.10 aikaa, joten mielenkiintoa riittää tässäkin lajissa.  Lauantain kisoissa nähdään myös yleisurheilun tulevaisuutta ja iloa nuorten sarjojen kilpailuissa, jotka keräävät osallistujia ympäri Itä-Suomea.

Kilpailut alkavat perjantaina klo 17.00 Kuopiohallissa ja viimeiset tapahtumat nähdään n. klo 20.30 illalla. Launtaina päivä lähtee käyntiin aamulla klo 10.00 ja tapahtumia riittää pitkälle iltapäivään. Kilpailuihin on katsojilla vapaa pääsy. Paikalla palvelee kioski ja myös ruokaa on nälkäisille tarjolla.

Lisätietoa kilpailuista: http://www.kuopionreipas.fi/kilpailut-ja-tapahtumat/pohjois-savon-avoimet-hallit-26-/