Kuopion Reippaalle mitaleja Joensuun pm-halleista

24.1.2019

Värisuora naisten 1500 m kilpailusta

Joensuun pm-halleista tuli iloisia uutisia ja paljon onnistumisia 19.–20.1. Reippaan juoksijat olivat hyvässä vireessä varsinkin keskipitkillä matkoilla ja menestystä tuli sekä naisten ja miesten osalta. 1500 m oli Reippaan naisten juhlaa. Maria Murtorinne-Taskinen otti kultaa, Rita Karjalaiselle hopeaa ja värisuoran täydensi Anne-Marika Partanen pronssillaan. Pihla Hokkanen täydensi kisan onnistumista sijoittumalla viidenneksi. Toisena kisapäivänä Murtorinne-Taskinen otti toisen kullan 800 metrillä ja Pihla Hokkaselle tuolta matkalta hopeaa. Rita Karjalainen sai juosta yksin 3000 m, joten voitto heltisi kisasta ilman taistelua. Annina Walling oli toinen naisten 400 metrillä.

Syksyn seurasiirtomarkkinoilla Reipas sai selvästi lisää leveyttä keskipitkien ja pitkien matkojen juoksijoiden kaartiin. Pihla Hokkasen ja Annina Wallingin siirtyminen Savonlinnan Riennosta ja Rita Karjalaisen siirto Parikkalan Urheilijoista nostaa Reippaan odotuksia menestyksestä mm. viesteissä.

T15 sarjassa Reippaan Minttu Turunen voitti kultaa tuloksella 41,26 m. Mintun sarja oli läpi kisan nousujohteinen ja kisan pisin heitto tulikin vasta kuudennella kierroksella. Voittoon olisi kyllä riittänyt kisan ensimmäinen mitattu heitto, mikä kertookin hyvin Mintun ylivoimasta Joensuun kisoissa. Eevert Happonen oli P12 60 m kultamitalisti. Eevertin vauhti onkin lähtenyt syksyn aikana kiihtymään hienosti ja juoksu sekä hypyt ovat kulkeneet mallikkaasti Reippaan omissa kisoissa syyskaudella. Nopeat nuoret naiset Kiia Paanila ja Jonna Voutilainen olivat naisten 200 metrillä 7. ja 8. Lisäksi Jonna sijoittui N 60 m aidoissa neljänneksi. 17-vuotiaiden sarjassa juokseva Otto Vilpponen oli 800 metrin kultamitalisti tuloksella 2.08,63 ja saman ikäinen Jenna-Juulia Kettunen saavutti tytöissä hopeaa samalta matkalta ajalla 2.36,39. 1500 metriä oli myös onnistunut kisa Reippaan Lotta Tarvaiselle, joka voitti N17 sarjan ylivoimaisesti. Jenna-Juulia otti nelossijan kasin hopean jatkoksi.

Avauspäivän M 60 metriä oli tiukka kilpailu, jossa Eliel Pohjolainen tykitti pronssille häviten hopean vain sadasosalla. Ville Hyttinen otti neljännen sijan miesten pikamatkalta. Nelossija koitui Hyttisen kohtaloksi myös miesten 200 metrillä käydyssä tiukassa kilpailussa. Nyt onkin mielenkiintoista nähdä, miten nuoret miehet ovat viikon aikana palautuneet ja mikä on nopeus tulevan viikonlopun aluehalleissa. Tuttu kotirata ja nopea alusta tuottavat toivottavasti nousujohteiset sijoitukset Elielille ja Villelle.

Pohjois-Savon aluehallit 25.–26.1. Kuopio-Hallissa

Tulevana viikonloppuna kisataan kotioloissa, kun Kuopion Reipas järjestää yleisurheilun SM-hallien esikisoiksikin mainitut aluehallikilpailut. Perjantaina aloitellaan klo 17.00 ja lauantain kisapäivä käynnistyy klo 10.00.

Kilpailijoille lisäohjeistusta kansliassa, jossa on tehtävä osanoton varmistus viimeistään tuntia ennen lajin alkua.

Reippaan urheilijoita on tasaisesti 9-vuotiaista veteraaniurheilijoihin, joten #vihreämyrsky nousee viikonlopuksi Kuopio-Hallille. Urheilijoita on tulossa kisaamaan noin 300. Kuopiolaisten lisäksi osallistujia tulee ympäri Itä-Suomea. Tervetuloa kannustamaan ja katsomaan Reipasta menoa!