Reippaan naisille joukkuekultaa SM-maastoissa

8.5.2019

Kuopion Reippaan kestävyysjuoksijat esiintyivät vahvasti SM-maastoissa Janakkalan Turengissa sunnuntaina. Koleasta ja sateisesta kelistä huolimatta Reippaan 13 juoksijan joukkue ylsi hyviin sijoituksiin niin yksilö- kuin joukkuetasolla.

 

Naisille joukkuekultaa

 

Reippaalaisten kirkkaimmasta suorituksesta vastasi naisten yleisen sarjan 6 kilometrin kolmikko Maria Murtorinne-Taskinen, Anne-Marika Partanen ja Pihla Hokkanen, joka yhteistuloksellaan nappasi joukkuemestaruuden yhden sijalukupisteen erolla toiseksi sijoittuneeseen Vasa IS:ään. Yksilökilpailussa Murtorinne-Taskinen oli 11:s, Partanen 16:s, Hokkanen 21:s ja Venla Mäkäräinen 45:s.

 

- Juoksu tuntui hyvältä ja sain loppuun vielä hyvän kirin. Koitin juosta rennon kovaa, ilman että mäissä tulee happoja jalkoihin. Tykkään käydä maastoissa ennen itselleni tärkeämpää ratakautta, Murtorinne-Taskinen arvioi omaa suoritustaan.

 

Partanen puolestaan iloitsi erityisesti joukkuekullasta:

 

-Voin olla tyytyväinen lopputulokseen, vaikkei oma suoritus mennyt ihan nappiin.

 

Iloisimpana maalissa oli vahvalla loppukirillään sijoitusta nostanut Hokkanen:

 

-Kaikki voimat jäi tänään radalle. Ajattelin, että jos onnistun hyvin voin päästä 20 parhaan joukkoon, joten voin olla tosi tyytyväinen omaan suoritukseen (21:s).

 

Miesten yleisen sarjan 4 kilometrillä Väinö Klemola sijoittui 16:nneksi 48 juoksijan joukossa.

 

Mäet jakoivat mielipiteitä nuorten sarjoissa

 

Myös T15-sarjan 4 kilometrillä Reippaalla oli koossa kolmihenkinen joukkue, joka sijoittui 6:nneksi. Riika Tirkkosen sijoitus oli 31:s, Elli Pitkäsen 32:s ja Jemina Herrasen 37:s. N17-sarjan 4 kilometrillä Lotta Tarvainen sijoittui viime viikkoina harjoittelua haitanneesta sairastelusta huolimatta 62 juoksijan joukossa 9:nneksi. M17-sarjassa juossut Otto Vilpponen oli 65 juoksijan joukossa 33:s. T19-sarjan 4 kilometrillä Miia Ruhkanen juoksi 20:nneksi ja Eveliina Räisänen 25:nneksi. Ruhkasen mukaan olosuhteet eivät olleet helpoimmat mahdolliset:

 

-Kisan aikana koettiin varmaan kaikki Suomen vuodenajat.

 

Räisäsen juoksu ei kulkenut hänen toivomallaan tavalla:  

 

-Maasto oli aika rankka, mutta tästä on hyvä jatkaa kohti kesää.

 

N22-sarjan 4 kilometrillä juosseelle, myös maastohiihdossa kilpailevalle Iiris Moisiolle mäkinen maasto puolestaan sopi erinomaisesti ja hän sijoittui 13:nneksi. Fiksun alkuvauhdin ansiosta