SM-kisojen viikonloppu

9.8.2019

Lahti ja Kankaanpää kisanäyttämöinä

Viikonlopun aikana kilpaillaan Suomen mestaruuksista sekä Lahdessä että Kankaanpäässä. 14/15-vuotiaat valtaavat Lahden, ja Kankaanpäässä paremmuutta mittaavat 16/17-vuotiaat. Perjantai on ollut ensimmäinen kisapäivä molemmilla paikkakunnilla ja myös Reippaan urheilijat ovat kisanneet tänään.

Lahdessa Reippaan Minttu Turunen jäi kuudenneksi T15 sarjassa tuloksella 43,18. Harmillisesti paras terävyys oli poissa, sillä Minttuhan on heittänyt upeasti keväästä lähtien. Alkukesästä Kultajousi-kuukausikisassa heitetyn ennätyksen sivuaminen olisi vienyt Mintun kirkkaasti mitaleille. Tero Nokan valmentamalla Turusella on kuitenkin ura vasta alussa ja niinpä aikaa riittää väläyttää vielä monta kertaa isoissa kisoissa. 

Riika Tirkkonen on myös matkannut Lahteen osallistuakseen lauantaina T15 100 metrille ja sunnuntaina 300 metrille. Stina Pesonen on mukana 15-vuotiaiden korkeudessa.

Kankaanpäässä Richard Liemula (M17) ponnisti pituuden finaaliin. Tuloksella 6,20 Liemula oli karsinnan seitsemäs. Jaakko Vainikaisen valmennettava kilpailee huomenna lauantaina pituusfinaalin lisäksi M17 200 metrin alkuerissä. 

Otto Vilpponen nappasi paikan 800 metrin finaalista 16-vuotiaiden sarjassa. Kasin lisäksi Vilpponen juoksee Kankaanpäässä sunnuntaina 1500 m. Jean Decretten ryhmästä on Oton lisäksi kisaamassa Lotta Tarvainen. Tarvainen juoksi perjantaina 3000 metrillä neljänneksi ajalla 10.37,31. Sunnuntaina Lotta on mukana N17 1500 metrillä.

Kisojen aikataulut ja tuloslinkit löytyvät tästä alta:

https://www.yleisurheilu.fi/uutinen/kankaanpaan-ja-lahden-junioreiden-sm-kisojen-tulokset-ja-aikataulut/