Joensuun kisaviikonlopun tuloksia

20.1.2020

Pohjois-Savon aluehallit kisataan tulevana viikonloppuna Kuopiossa

Reippaan urheilijat kävivät viikonloppuna Joensuun Katajan vieraana ja hakivat Pohjois-Karjalasta kisatuntumaa tulevan viikonlopun kotikisoja varten.

Pojat 14 sarjassa Reippaan Eelis Turunen juoksi kolmenneksi sekä 60 että 200 metrillä. Molemmilla matkoilla kellot pysähtyivät PB aikoihin, mikä osoittaa hyvää tuloskuntoa ja onnistuneita harjoituksia. Pojat 13 sarjassa 60 metrillä käytiin voitosta tiukka taistelu, kun kärkikolmikolle kellotettiin sama aika 8,62. Maalikameratarkistuksen jälkeen kisan voittajaksi julistettiin Eevert Happonen, jolle juostu aika oli myös henkilökohtainen ennätys. Myös 200 metrillä Happonen paranteli ennätyksiään juosten kisan voittoon. Happonen urakoi hopealle pituudessa. Topi Heikkinen sijoittui viidenneksi P13 200 metrillä ja Vilho Haimakainen P10 sarjan 1000 metrillä pistesijoille.

Richard Liemula paransi ennätystään 60 metrillä, mutta aika ei ihan riittänyt loppukilpailuun. Pituuden verryttelyssä loukkaantuminen sotki Liemulan aikeet pituuskisasta.

Reipasta edustava, mutta Joensuun liepeillä asuva Annina Walling ehti valmennuspuuhiltaan myös itse radalle. Naisten 400 metrillä Annina sijoittui toiseksi Maaningan Mahdin Veera Mensosen kannoilla. Reippaan naiskestävyysjuoksijoita Maria Murtorinne-Taskinen voitti tonnivitosen ja Anne-Marika Partanen oli tuplamatkalla eli 3000 metrillä ykkösjuoksija, parantaen omaa ennätystää. Nuori Miia Ruhkanen tuli hienosti Partasen vanavedessä neljänneksi myös omalla ennätyksellään.

Jenni Komulainen oli naisten korkeudessa toinen, häviten niukasti Savonlinnan Riennon Neea Käyhkölle. Jenni kisaa Kuopiossa viikonloppuna, joten toivottavasti kotihallissa nähdään voittohyppy.

17-vuotiaiden tyttöjen keihäässä Minttu Turunen oli murskaavan ylivoimainen tuloksellaan 42,55.Mintun heitto oli lähes 14 metriä pidempi kuin toiseksi tulleella. Elina Kiiskinen oli mukana 14-vuotiaiden keihäässä ja korkeudessa napaten mukaansa pistesijat. Tuuli Kämäräinen hallitsi totutusti T11 60 metriä ja 200 metriä, molemmista Tuulille kotiinviemisenä kultaa. Myös pituuden voitto meni Kämäräiselle. Kiiskisen sisaruksista nuorempi Helmi voitti 10-vuotiaiden 60 m pikapyrähdyksen ja tuli pituudessa pronssille.

Vielä viime kaudella Reipasta edustaneet Roni Tirkkonen ja Otto Vilpponen olivat yleisen ja M17 sarjan 800 metrillä hyvässä vireessä. Riika Tirkkonen tuli N17 sarjassa hopealle.

Helsingissä juostiin myös avoimet hallikilpailut, joissa radalle teki paluun vaikeista loukkaantumisista kuntoutunut Kirsi Pekkanen. Kilpailujännitys oli kuulemma ollut kova, mutta tulos kuitenkin tyydytti pitkän tauon pitämään joutunutta Pekkasta.

24.-25.1. Kuopio-hallissa ovat mukana näiden reipaslaisten lisäksi myös muita seuran urheilijoita. Tervetuloa seuraamaan Kuopio-halliin kisoja perjantaina klo 17.00 ja lauantaina klo 10.00 alkaen. Aikaa ilmoittautua kisaan on vielä tämä päivä.