Tiedote koteihin hengitystieinfektioiden tarttumisen hillitsemiseksi

9.3.2020

TIEDOTE KOTEIHIN HENGITYSTIEINFEKTIOIDEN TARTTUMISEN HILLITSEMISEKSI

Influenssavirus ja RSV (respiratory syncytial-virus) aiheuttavat tällä hetkellä Kuopiossa hengitystieinfektioita epidemiaksi asti. Siksi on hyvä ohjeistaa lapsia noudattamaan hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Harjoituksiin ei tule osallistua puolikuntoisena tai toipilaana, jotta toipuminen ei pitkity ja vältytään vakavammilta sairauksilta. Kun harjoituksiin tullaan terveenä, vältetään myös lisätartunnat ja estetään tautien leviäminen. Mikäli lapsella on kuumeinen hengitystieinfektio tulisi hänen sairastaa kotona, kunnes hän on ollut kuumeeton yhden vuorokauden ajan.

Mikäli lapsi on matkustanut alueella, jossa on kohonnut koronavirusepidemiariski ja on perusteltu epäilys, että lapsi on saattanut altistua, on huoltajan mahdollista harkita lapsen karanteeniin asettamista. Tästä asiasta ei voida luonnollisestikaan antaa tässä vaiheessa tämän tarkempia ohjeita tai määräyksiä, vaan kehotamme huoltajaa keskustelemaan asiasta terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

Perustietoa tilanteesta muutaman linkin kautta:

Tieto RS-viruksesta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/rsv  

Tietoa koronaviruksesta:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Käsienpesu ja yskiminen:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen