Sopolle pronssia 100 metriltä

Reippaan nuorilta räväkkää tykittämistä lauantain 100m:n alkuerissä

Lauantaiaamupäivän 100 m:n alkuerissä Reippaan nuoret esiintyivät pirteästi aurinkoisen tuulisella Kemin Sauvonsaaren uusitun kentän tartanilla.

Elias Sopolle pronssia

Sopo täräytti varsinaisen yllätysjysärin lauantai-illan M19- sarjan 100 m:n finaalissa. Hän ylitti kolmantena maaliviivan pysäyttäen kellot lukemiin 10,75. Selän takaa puhalteli hiukan liikaa tuulta +2,8m tilastoja ajatellen. Aamupäivän alkuerissä Elias  alitti entisen PB:n 11,18 kolmella kymmenyksellä sallituissa tuulissa ollen eränsä toinen ajalla 10,88.

Saapuessaan kisoihin Eliaksella oli 9-10 sijalle sijoittuva tilastoaika. Vanha totuus piti paikkansa etteivät tilastoajat ole samat kuin itse kisatulokset.

Elias arveli hyvän tulosvireen johtuvan levosta, jota neljän päivän flunssa pakotti viettämään.  - Finaalijuoksun lähtökiihdytys ei ollut ihanteellinen, loppu  tuli hyvin tällä kertaa, eikä turhaa puristusta tullut.

Sopo juoksi sunnuntaina 200 metrillä neljänneksi, häviten pronssimitalin todella niukasti.

Aamupäivällä Kiia Paanila juoksi alkueristä helposti välieriin niin ikään 19- vuotiaitten 100 m:llä ajalla 12,73. Välierissä Kiia paransi aikaansa 12,58 jolla hän jäi finaalipaikasta viisi sadasosaa ollen  kokonaisajoissa 11. 100 m oli Kiian ns. kakkosmatka ja Kiian kisat jatkuivatkin sunnuntaina 200 metrillä. Päämatkalla Kiian vauhti riitti nelossijaan, pronssimitalin jääden harmittavan lähelle.

Richard Liemula alitti entisen ennätyksensä 0,24 sekunnilla niin ikään 19-vuotiaiden 100 m:n alkuerässään. Aika oli erien 13. nopein. Jatkojuoksu jäi 17 sadasosan päähän finaalipaikasta. Richardilla urakka jatkui iltapäivän pituuden loppukilpailuissa. Valitettavasti Richardin pituuden loppukilpailu jäi kolmeen hyppyyn tuloksella 615 ja sijoitus 9.