Reipaslaisilla vauhdikas päivä Lapinlahden syyssatasilla

7.9.2020

Elias Sopo  jatkoi hyviä juoksuja Kemin SM- viikonlopun jatkeeksi. Hän kiihdytti  miesten 100m: n voittoon ajalla 11,03 raikkaassa aurinkoisessa syyssäässä. Reilut pari tuntia myöhemmin juoksi elämänsä ensimmäisen 400 m:n kilpailun hyvällä ajalla 50,70.

Richard Liemula lohkaisi 200m:n ennätyksestään hulppeasti kuutisen kymmenystä kun juoksi toiseksi miesten 200m:llä  22,89.

Kiia Paanila alitti ensimmäisen kerran 400m:llä minuutin rajapyykin pysäyttämällä kellon 59,66. Matkan voitto irtosi samalla. Kiia nappasi 100m:llä kakkospallin

paikan ajalla 12,47. Muuan Kirsi Mykkänen, jolla on 400m:llä yksi kovimpia tilastoaikoja suomessa v. 2004 juostu 52,27,  oli juoksun viiden ajalla 13,00. Kirsin juoksu oli valmistautuminen Jyväskylässä viikon päästä käytäviin aikuisurheilijoiden SM- kisoihin.

Myös sarjan M65  Kalevi Häkkinen  kokeili nopeuttaan Lapinlahden mondolla tähtäimessään Kirsin tavoin Jyväskylän SM- kisat. Kalevin aika 100m:llä oli 14,13.

Nuorempien sarjoissa  T15- sarjassa Miia Kaskela urakoi kolme matkaa. 100m:llä hän oli neljäs ajalla 13,70. Valitettavasti tuuli puhalteli selän takaa yli sallitun. 200m:llä sallituissa syntyi aika 28,63 ja sijoituksena niin ikään neljäs. Elämänsä ensimmäisellä 400m:llä Miia pysäytti kellon aikaan 69,21  sijoitus  toinen. Myös Jemina Herranen urakoi kolme matkaa. 100 metriä kulki aikaan 14,05 200m:ä 30,60 ja 400m:ä 74,23 palkintona pronssia. Maija Lahtela pinkoi viidenneksi 100m:llä ajalla 13,82 kalkkiviivoilla kompastelusta huolimatta. Valitettavasti juoksussa puhalteli tuuli yli sallitun. 200m:llä Maija pysäytti kellot ennätykseensä  28,93 ja oli juoksun viides.

Selma Mäntyselän sijoitus oli 100m:llä kuudes  tuulitulos ajalla 13,93. 200m:llä Selma  oli neljäs ajalla 29,20.

Koko edellä mainittu kvartetti osallistuu viikon päästä SM- viesteihin Kotkassa 4x100m:llä.

13- vuotias Eevert Happonen urakoi kolmella matkalla. Sarjansa 100m hän voitti hienolla ajalla 13,09. Valitettavasti tuuli kuitenkin hönkyili liikaa selän takaa että aika menisi tilastoihin muuna kuin tuulituloksena. 200m:llä Eevert pinkoi - 0,5 vastatuuleen ennätyksekseen 26,72.  Ratakierroksen Eevert kiersi minuutin tuntumaan ajalla 60,66.

P11- sarjan Lassi Tuomainen nappasi kaksi voittoa. 100m:n  voitto irtosi ajalla 15,36 ja 400m:ä  1,17,15