Alle 18-vuotiaiden seuraharrastustoiminta jatkuu maanantaista 8.2. alkaen!

4.2.2021

Kuopion Reippaan lasten ja nuorten yleisurheilukoulujen sekä nuorisovalmennusryhmien harjoitukset siirtyvät jälleen sisätiloihin ensi viikolla.

Harjoitusvuorot jatkuvat normaalisti alle 18-vuotiaiden harrastustoiminnan osalta Kuopio-hallissa ja muissa sisäliikuntapaikoissa maanantaina 8.2.2021.

Kuntoliikunnan osalta aikuisten yleisurheilukoulu sekä juoksukoulu jatkavat harjoituksia vielä ulkotiloissa 12.2. asti.

Alla Kuopion kaupungin tiedote jossa tarkemmin tietoa muutoksista rajoituksien osalta.

 

Tiedote 4.2.2021

Alle 18-vuotiaiden seuraharrastustoiminta jatkuu maanantaista 8.2. alkaen – muille palvelut avataan 13.2.  

Kuopion kaupungin johtokeskus on kokoontunut torstaina 4.2. arvioimaan hyvinvointipalveluiden rajoitusten tilannetta.  Tartuntatautilääkärin tilannearvion perusteella ei ole perusteita jatkaa alle 18-vuotiaiden harrastustoiminnan rajoituksia, joten ne puretaan maanantaista 8.2. alkaen.

Vaikka tartuntamäärät ovat Kuopiossa olleet laskussa, tilanne voi kuitenkin muuttua nopeastikin. Kaupunki on valmiina tekemään uusia rajoituksia, jos tilanne huononee.  

Rajoitusten purku koskee nyt liikuntapaikoilla tapahtuvaa lasten ja nuorten seuratoimintaa myönnetyillä vuoroilla sekä kaupungin lapsille ja nuorille tarjoamaa ohjattua liikuntaa (toiminnan järjestäjän mahdollisuuksien mukaisesti).  

Rajoitus puretaan myös helmikuun 2021 aikana yleisten sarjojen SM-kilpailuihin osallistuvien, kaikenikäisten urheilijoiden osalta.

Kaupunki vetoaa eri harrastuksia tarjoaviin toimijoihin ja urheiluseuroihin, että nämä kantaisivat vastuunsa koronatilanteessa, tunnistaisivat riskitekijät omassa toiminnassaan ja sopeuttaisivat toimintansa niin, että se on turvallista kaikille. Kuopion kaupunki suosittelee myös, että peli- ja kilpailumatkat perutaan toistaiseksi. 

Rajoitukset 12.2. asti koskevat seuraavia palveluita:

Liikuntapaikkapalvelut 

Seuraavat Kuopion kaupungin sisäliikuntapaikat on suljettu 12.2. asti:  

  • Kuntolaakson ja Tahko Span uimahallit   
  • Kuopion kaupungin hallinnoimat kuntosalit  
  • Kuopion kaupungin sisäliikuntatilat (mm. Kuopio-halli, Lippumäen ylipainehalli ja Niiralan jäähalli) 
  • Koulujen liikuntasalien ilta- ja viikonloppukäyttö 
  • Ulkoliikuntapaikkojen pukukoppitilat 

Liikkuva Kuopio -sivustolla on määritelty tarkemmin tapaukset, joita rajoitukset eivät koske: liikkuvakuopio.fi.    
 

Muut voimassa olevat rajoitukset ja suositukset 

Kuopiossa on käytössä kiihtymisvaiheen kasvomaskisuositus, jota kaikkien toivotaan noudattavan. Kasvomaskin käyttösuositus koskee yli 12-vuotiaita. Maskia kannattaa käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. THL:n ohjeen mukaiset kiihtymisvaiheen maskisuositukset: Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille.  

Maskin käytön ohella ratkaisevan tärkeää on ylläpitää kahden metrin turvaväliä ja välttää joukkojen kokoontumisia, joissa turvavälin pitäminen ei onnistu. 

Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Määräys on voimassa 22.2.2021 saakkaItä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 

 

Lisätietoja:  

Liikuntapaikkapalveluiden päällikkö Saku Kekäläinen, saku.kekalainen@kuopio.fi, 044 718 2515 
Kansalaistoiminnan palveluiden päällikkö Kati Vähäsarja, kati.vahasarja@kuopio.fi, 044 718 2513 
Kansalaisopiston rehtori Kirsti Turunen, kirsti.turunen@kuopio.fi, 044 718 4701