Reippaan urheilijoiden valmistautuminen SM-hallikisoihin!

11.2.2022

Lue täältä mitä Reippaan kärkiurheilijoille kuuluu ennen kisoja.

Eveliina Rouvali

Kuopion Reippaan Eveliina Rouvali lähtee kahden viikon päästä Kuopiossa kilpailtaviin SM-hallikisoihin luottavaisin mielin. Sisäratojen hallitseva kuulamestari on saanut harjoitella suhteellisen terveenä, eikä mitään sen kummempia loukkaantumisia ole ollut kehittymisen esteenä.

-Kunto on todella hyvä. Harjoituksissa on kulkenut tosi hyvin ja mielestäni olen ennätyskunnossa, Teemu Leppämäen valmentaman Rouvali puntaroi tulevaa SM-kisaa.

Rouvali aloitti yleisurheilun 8-vuotiaana Kuopion Sisu-Veikoissa, isän vietyä hänet treeneihin. Aluksi treenaaminen oli monipuolista ja lajikirjo oli iso, mutta 14-vuotiaana kuulassa saavutettu SM-kisojen viides sija sai Rouvalin innostumaan kuulasta oikein tosissaan.

-Minulla on kohtuullisen hyvät räjähtävät ominaisuudet ja tykkäsin monipuolisesti eri lajeista, mutta kyllä ne heittolajit ovat kuitenkin aina olleet vähän enemmän minun juttu kuitenkin, Rouvali kommentoi.

Rouvalin kuula-ura on ollut tasaisen nousujohteinen. Kalevan kisoissa mitalikanta aukesi ensin muutamalla pronssimitalilla ja kaksissa edellisissä on kaulaan ripustettu hopeinen mitali. Edellisissä SM-hallikisoissa Rouvalin nappasi sitten mitaleista kirkkaimman.

Kotikisoihin Rouvali lähtee iloisin ja luottavaisin mielin ja odottaa kotiyleisöltä vahvaa kannustusta.

-Kultaa lähdetään hakemaan. Se on selvää. Aivan tosi mahtavaa, kun myös yleisö pääsee mukaan tapahtumaan. Kannustuksesta saa aina tosi hyvän latingin omaan suoritukseen, 24-vuotias Rouvali hekumoi.

 

Juho Pirskanen 

Kuopiolainen Juho Pirskanen pelasi jalkapalloa lukion toiselle luokalla saakka Kuopion Palloseurassa, kunnes päätti keskittää paukkunsa juoksemiseen. 

-Olin Klassillisessa lukiossa, kun Pulkkasen Olli innosti minut juoksuun. Siitä se sitten lähti. Vaihdoin lukiossa urheilulinjalle ja aloin tosissaan panostamaan juoksemiseen, Pirskanen kertaa. 

Pirskanen oli viime kesän Kalevan Kisoissa 400-metrillä neljäs ja juoksi myös oman ennätyksensä 48.17. Koko juoksu-uran tavoitteena ollut 48 sekunnn alitus ei vielä viime kesänä toteutunut, mutta ensi kesänä se on Pirskasen mielestä mahdollinen. 

Kuopion SM-hallit ovat Pirskaselle talven ensimmäiset hallikisat, minkä vuoksi hän ei uskalla lähteä ennustamaan sijoitustaan. Kilpakumppanit kun ovat hänen mukaansa olleet hallikaudella kovassa vireessä. Hyvässä kunnossa on sanojensa mukaan hänkin, joten odotuksissa ovat tuloksellisesti mukiinmenevät kisat. 

-Aika terveenä oon saanut treenata ja hyvin on kulkenut treeneissä. Nykyisin otan treeneissä vähän enemmän aina tehoja irti, enkä treenaa määrällisesti niin paljon ja se on näyttänyt toimivan. On tosi siistiä, että yleisö pääsee nyt halliin sisälle kannustamaan. Siitä saa aina omaan tekemiseen hurjan lisälatauksen, Tapani Turusen valmennettava mietiskelee. 

 

Ilpo Kantanen 

Kuopion Reippaan kolmiloikkaaja Ilpo Kantanen lähtee tekemään Kuopiohallissa pidettävissä SM-kisoissa hyvän suorituksen, mutta tähtäimessä on myös oman ennätyksen 15.08 parantaminen. 

Kantanen sijoittui edellisissä SM-hallikisoissa viidenneksi ja on parhaimmillaan ollut Kalevan Kisoissa seitsemäs. Hän on kärsinyt vuoden molemmin puolin pienistä vaivoista, mutta viimeistelyviikot ovat sujuneet hyvin ja hän on päässyt treenimäärissä lähelle normaalia.  

-Treenit ovat menneet viime viikkoina hyvin, joten kyllä minä lähden ennätystäni kisoissa parantamaan. Jos onnistun siinä, niin sijat 4-6 ovat silloin hyvin tähtäimessä, Suonenjoen Vasaman kasvatti mietiskelee. 

Kantanen aloitti yleisurheilemisen Suonenjoen Vasamassa vanhempien viedessä hänet harjoituksiin. Lapsena hiihto ja suunnistus kulkivat mukana harrastevalikoimassa, mutta kolmiloikka vei miehen sydämen yläasteikäisenä, jolloin alkoi tavoitteellisempi harjoittelu pituuden ja kolmiloikan parissa.  

Proviisorina lääketehtaassa siviilityötään tekevä loikkaihme on mielissään siitä, että koronarajoitukset ovat helpottuneet ennen SM-kisoja ja Kuopiohallin saa ottaa yleisöä.  

-Tulkaahan isolla joukolla kannustamaan ja muistakaa myös hyppylajit. Tehdään kisoissa parhaamme ja katsotaan sitten mihin se riittää, Jaska Vainikaisen valmennettava velmuilee. 

 

Pihla Hokkanen 

Kuopion Reippaan 29-vuotias Pihla Hokkanen lähtee puhkaisemaan SM-hallikisoissa 10 minuutin maagista rajaa. Oma ennätys on tällä hetkellä 3000 metrin sileällä 10.18, mutta hyvin onnistunut treenijakso antaa odottaa, että kymmenen minuutin alitus on mahdollinen. 

Hokkanen on kilpaillut urallaan Kalevan Kisoissa ja nuorten EM-kisoissa, mutta SM-hallit ovat jääneet aina välistä loukkaantumisten takia, minkä vuoksi kuopiolainen on intoa täynnä ennen ensimmäisiä sisäratojen SM-kilpailuja. 

-Mulla on mennyt treenit tosi hyvin, eikä mitään loukkaantumisia ole nyt ollut, joten luottavaisin mielin lähden ennätyksen kimppuun. Ihanaa on kyllä, kun nyt pääsee vihdoin mukaan näihinkin kisoihin, juokseva ilopilleri kommentoi. 

Hokkasen tie Kuopion reippaaseen on kulkenut Vihdin Viestin ja Savonlinnan Riennon kautta. Hän innostui yleisurheilusta ja juoksemisesta 8-vuotiaana, kun vanhemmat vei hänet maastojuoksukilpailuihin. 

-Äiti antoi eka kisoissa minulle ohjeeksi, että pitää olla kolmen joukossa, ennen kuin alkaa kapea polkuosuus. Niinpä tsemppasin itseni siihen ja roikuin sitten siinä sitkeästi maaliin saakka. Tuolloin innostuin juoksemisesta ja se rakkaus on kestänyt, myös lentopalloa lukio-ikäiseksi harrastanut Hokkanen kommentoi.  

Hokkanen odottaa Kuopiohallin 3000 metrin kisasta ruuhkaista, sekä kovatasoista ja arvelee Camilla Richardsonin ja Nina Chydeniuksen pitävän siinä kovaa vauhtia.  

-Juoksu on ihan parasta. Tulkaahan nauttimaan kovatasoisista kisoista paikan päälle, Kalle Husson valmennettava kannustaa yleisöä.