Aikuisurheilijoille lisenssi

29.12.2022

SAUL liittyi SUL:n lisenssien alaisuuteen

SAUL:n vastaukset isoimpiin kysymyksiin liittyen lisennssiin. 

Kenelle? Kaikille aikuisurheilijoille, jotka osallistuvat SAUL SM-kilpailuihin tai virallisesti myönnettyihin kansallisiin kilpailuihin. Ei koske SM-viestejä, -hiihtoja eikä -luistelua. Seurakilpailuja voi edelleen järjestää ilman lisenssiä.

Miksi lisenssi? Seurojen on helpompi järjestää yleisurheilukilpailuja aikuisille, kun ilmoittautuminen tapahtuu rekisterin kautta. Virheiden mahdollisuus vähenee osallistujan nimen ja seuran nimen oikeinkirjoituksessa ja ikäsarjassa. Tavoitteena on kilpailutapahtumien ja lajivalikoiman lisääntyminen aikuisurheilijoille, kun SUL:n kisoihin tulee enemmän mukaan myös M/N30+ sarjoja ja lajeja. Ilmoittautuminen kilpailuihin tapahtuu kilpailukalenteri.fi -sivuston kautta. Tämä keventää järjestävän seuran työmäärää. Lisäksi se tuo urheilijalle monia etuja, kun sen avulla voi kilpailla SUL:n kilpailussa(*, ja se on myös erittäin kätevä ilmoittautumiseen, osanoton varmistukseen ja kilpailumaksamiseen.

Milloin? Lisenssi astuu voimaan 1.1.2023. Urheilijan tulee hankkia lisenssi hyvissä ajoin ennen kilpailuun ilmoittautumista. HUOM! Lisenssin voi ostaa vasta 1.1.2023 alkaen. Silloin valikossa näkyy kaikki SAUL-seurat, myös sellaiset, jotka eivät ole SUL:n jäseniä. Tämän jälkeen myös on vasta saatavissa yli 60-vuotiaiden edullisempi lisenssi.

Hinta? Kilpailulisenssin hinta on 35 euroa 30-55v sarjoissa ja 25 euroa 60+ sarjoissa per kalenterivuosi. Lisenssiin ei kuulu vakuutusta.

Linkki SAUL:n sivulle ja ohjeisiin kuinka hankkia lisenssi