SM- kisaviikonlopun viimeinen kisapäivä

27.2.2023

Iida juoksun jälkeen
Iida juoksun jälkeen
Eevert valmistautumassa starttiin
Eevert valmistautumassa starttiin

Oulun SM- halleissa sunnuntaina oli tulessa vielä kaksi urheaa reippaalaista. Iida Ronkainen ja Eevert Happonen  17- vuotiaitten 300m:n  ”neliskulmaisella” ratakierroksella. Oulun radalla kulmakurvit ovat jyrkkiä,  ja etu- ja takakaarteessakin tuntuu kuin juoksisi suoraa pitkin ja sitten jyrkkä/ kulmikas käännös etu- ja takasuorille kaarruttaessa. Tämä oli painavahko syy miksi pitkiä aitoja ei ollut kisaohjelmassa.

.                     Iida onnistui lauantain 60m:n ”onnistuneen” kauden heikoimman lähdön siivittämänä ja siitä sisuuntuneena juoksemaan entisen PB:n(46,78) alittavan ajan 45,54. Ennätys parani  yli sekunnilla.

                    ” Kyllä helpottaa” Iida totesi juoksun jälkeen. ” Tämä antaa roimasti lisää  intoa reeneihin  kesän SM-  että muitakin kisoja ajatellen”

Myös Eevert starttasi ennätys ja 40 sekunnin alitus mielessä ratakierrokselleen. Juoksu kulki kepeän rennosti aina loppusuoran alkuun saakka, jossa "happonen" iski ja vauhti  hyytyi. Loppuaika 40,25 laittoi Eevertin piiskaamaan itseään: ” Kyllä jäi hampaankoloon muutakin kuin leivänmurusia, Eevert puuskahti heti juoksun jälkeen. ” Nyt suunnataan Tampereelle parin viikon päästä  Indoors Junior Gamesiin ja siellä ennätys uusiksi.”

Oulun Pyrintö järjesti  mallikkaat SM-kisat. Kisajärjestelyt pelasivat mainiosti. Oheistapahtumiinkin oli satsattu. Katsomokin melkein pullisteli valmentajista, huoltajista, urheilijoista ja muusta yleisöstä, vaikka kisoihin olikin maksulliset ”pääsysliput”.  Palkintojenjaossa suuren maailman tapaan oli kipinäsuihkut podiumin takana. Valmentajatkin oli huomioitu hienosti,  heille oli kisojen ajaksi  järjestetty oma  kahvittelupiste pikkupurtavineen.

Vuoden päästä nuorten SM- hallit ovatkin Vaasan Botnia- hallissa. Toivottavasti sinne saadaan runsaslukuinen reippaalaisjoukkue.