Reippaan urheilijan polku

Kuopion Reippaan urheilijanpolkua ollaan tällä hetkellä uudistamassa. Urheilijanpolun rinnalle ollaan rakentamassa ohjaajan/valmentajan polkua sekä vanhemman polkua. Nämä julkaistaan loppuvuonna 2021. 

 

Kuopion Reippaan urheilijanpolku alkaa yleisurheilukouluista, joissa lapsi voi aloittaa jo 3-vuotiaana. Yleisurheilukouluvaiheen jälkeen noin 9-10-vuotiaana on mahdollista siirtyä nuorisovalmennusryhmiin joissa harjoitellaan monipuolisesti ja luodaan valmiuksia kohti kilpailuja. Nuorisovalmennusryhmissä harjoitellaan moniottelupohjaisesti ominaisuuksia ja yleis- ja lajitaitoja kehittäen. Nuorisovalmennusryhmäläiset kilpailevat ahkerasti.

Mikäli harjoittelun tavoitteellisuus ja kilpailullisuus eivät innosta ja motivoi, lapsi/nuori voi jatkaa harrastamista myös harrasteryhmissä, joissa kehitetään monipuolisesti yleis- ja lajitaitoja sekä ominaisuuksia. 

Heitoissa ja kestävyysjuoksuissa on painotus lajeille ominaisien piirteiden mukaan, monipuolista harjoittelua unohtamatta.

Reippaassa voi urheilija siirtyä painotusryhmiin, nuorisovalmennusryhmistä ja toisin päin. 

Harrasteryhmistä voi siirtyä harjoittelemaan nuorisovalmennusryhmiin tai jos tavoittellisuus ja kilpailuinto lopahtaa voi myös nuorisovalmennusryhmistä siirtyä harrasteryhmiin harjoittelemaan.

Nuorisovalmennuspolun jälkeen siirrytään henkilökohtaiseen valmennukseen 16-18-vuoden iässä.

 

Henkilökohtaisten valmentajien etsimisessä voit kysyä apua toiminnanjohtaja Jonna Kettuselta ja seuravalmentaja Matti Haataiselta.

 

PDF-tiedostoKuopionReippaan_urheilijanpolku.pdf (200 kB)
Urheiljanpolkua päivitetään tällä hetkellä. Päivitetty ja uudistettu urheilijan-, valmentajan/ohjaajan- ja vanhemmanpolku julkaistaan joulukuussa 2021.