Valmentajat

Kuopion Reippaan valmentajat:

 

Matti Haatainen  (kestävyysjuoksu, pika/aitajuoksut)

Olen Matti Haatainen ja valmennan 15-17 vuotiaiden nuorisovalmennusryhmää ja 18-22 vuotiaita yksilöurheilijoita pikajuoksussa, aitajuoksussa ja pituudessa Toimin Kuopion-alueen urheiluakatemissa valmentajana juoksijoille ja hyppääjille. Lisäksi olen KULSin taitoluistelijoiden fysiikkavalmentaja

Oma urani on keskimatkoilla ja muutamia SM-mitskuja löytyy kaapista. Koulutukseltani olen tradenomi, mutta en ole tehnyt päivääkään niitä töitä. Yleisurheiluvalmennuksen puolelta olen tehnyt nuorisovalmentajatutkinnon, valmentajatutkinnon (kestävyysjuoksu ja pika/aitajuoksut) sekä valmentajan ammattitutkinnon.

Kuopion Reippaassa olen valmentanut koko seuran olemassaolon ajan ja parasta valmentamisessa on nähdä, kun urheilija kehittyy ja saavuttaa tavoitteensa.

Motto: ”Ehkä vanhemmat urheilijat sen tietää”

 

 

 

 

 

 

 

Nina Happonen  (pikajuoksut, pituus)

Olen Nina Happonen ja valmennan 12-14 vuotiaita nuoria pikajuoksussa. Itse olen entinen pikajuoksija ja päämatkani olivat 200m ja 400m, lisäksi hyppäsin myös pituutta. Viimeisin yleisurheilukoulutus on ollut VAT eli valmentaja ammattitutkinto.

Kuopion reippaassa olen ollut perustuksesta lähtien ja sitä ennen valmensin Kuopion Sisu- Veikoissa 2003 alkaen. Valmennusta tulee jo 18 vuotta täyteen. Valmentamisessa parasta on urheilijoiden kehittäminen ja he pitävät minut myös pirteänä. Mieleenpainuvin kokemus valmentamisessa oli kun urheilijan tavoitteena oli saada SM-raja rikki kauden aikana, mutta sijoittuikin SM-kisoissa 300m viidenneksi.

Motto: ”Harjoitukset ei lopu ennen, kun kello pysähtyy tiettyyn aikaan ” :D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiina Lukin-Haatainen

(moniottelut, juoksut, aitajuoksut, hypyt)

Olen Tiina Lukin-Haatainen ja valmennan tällä hetkellä 15-23 vuotiaita urheilijoita. Lisäksi olen mukana piirileireillä Tanhuvaarassa, jossa urheilijat ovat alle 15-vuotiaita.

Lajitaustaa löytyy yleisurheilusta ja hiihdosta. Hiihdon puolelta kävin klassikan urheilulukion. Yleisurheilussa ainoa SM-mitali tuli kilpakävelystä ?. Vähän päälle parikymppisenä kokeilin hetken myös jääkiekkoa. Opiskeluihin kuului kokeilla kaikkia lajeja ja niitä pitää osata myös ohjata.

Koulutukseltani olen fysioterapeutti YAMK, liikunnanohjaaja ja laillistettu urheiluhieroja. Lisäkoulutukset eri juttuihin on myös. Valmennuskoulutusta olen saanut jo -90 -luvulla Rovaniemellä (myös jääkiekosta). Yleisurheiluvalmennuksen aloitin -96 Rovaniemellä Lapin Lukossa. Sittemmin olen käynyt mm. SULin valmentajatutkinnot moniotteluista sekä pika- ja aitajuoksuista. Opiskelen liikuntapsykologiaa Jyväskylässä ja katsotaan mihin elämä seuraavaksi vie.

Reippaassa olen ollut 2011 alkaen eli koko nykyisen historian ajan. Valmentamisessa parasta on urheilijat ja jatkuva oppiminen. En koe epäonnistumisena, jos urheilija lopettaa. Mutta silloin koen onnistuneeni, jos hän jatkaa liikkumista tai toimii muuten liikunnan parissa kilpaurheilun jälkeen.

Motto: ”Mitäs sitten opiskellaan?”

 

 

 

 

Tero Nokka (heitot)

Olen Tero Nokka ja valmennan pääasiassa heittolajeja. Tällä hetkellä ryhmässäni on 12-18 vuotiaita keihään- ja kiekonheittäjiä.

Oma lajitaustani on kuulantyönnöstä ja keihäänheitosta 9-15 vuotiaana ja sen jälkeen keihäänheitto jatkui melkein parikymmentä vuotta. Kuopion reippaassa aloitin valmentamisen syksyllä 2014. Valmentamisessa parasta on nähdä urheilijoiden kehittyminen. Yleisurheilun harjoittelu on monipuolista ja haastavaa, miksi laji sopiikin ihan kaikille. Eikun vain joukolla harrastamaan ja kisaamaan!

Motto: ”Jokainen harjoitus on tilaisuus kehittyä ja oppia uutta, tee se siis kunnolla ? ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaakko Vainikainen (hypyt, moniottelut)

Olen Jaakko Vainikainen ja valmennan 14-12 vuotiaita nuorisovalmennusryhmäläisiä sekä 17-29 vuotiaita henkilökohtaisia valmennettavia. Lisäksi olen toiminut kouluttajana Tanhuvaaran piiri- ja alueleirillä vuodesta 2014 saakka.

Olen suorittanut 3. tason valmentajatutkinnon ja 2. tason seuravalmentajatutkinnon. Kuopion reippaassa olen valmentanut vuodesta 2011 ja sitä ennen Kuopion Sisu-Veikoissa 1997-2011. Valmentamisessa parasta on erilaisten urheilijoitten kanssa yhteinen tekeminen ja se, miten onnistun omalta osaltani auttamaan heitä saavuttamaan omat tavoitteensa urheilijana.

Motto: ”jos kuvittelet olevasi valmis valmentaja, lopeta valmentaminen välittömästi.” ”Joka treeni on tsäänssi.”

Valmennusfilosofiani:

Urheilijalähtöinen valmentaminen. Urheilija itse määrittää omat tavoitteensa mihin haluaa urheilijana kehittyä.  
Valmentajan tehtävä on auttaa urheilijaa suunnittelemaan reitti yhdessä urheilijan kanssa. Mitä enemmän urheilijalla on harjoitusvuosia taustalla, sitä enemmän hän osallistuu itse mm. valmennusohjelmiensa suunnittelemiseen.  
Nuorisovalmennusvaiheessa harjoitellaan tulevaisuutta, ei seuraavaa  kilpailua varten. Ottelupohjainen harjoittelu. 
Lajivalinta luonnollisen valinnan perästä. Luonnollista kehitystä ei pyritä nopeuttamaan (varastamaan tulevaisuudesta) ikäistään kovemmilla harjoituksilla.  
Valmenna vain niin kauan kuin se on hauskaa, innostavaa ja tunnet kehittyväsi itsekin.     

 

 

Mette Lukin (valmennuspohjainen yleisurheilukoulu)

Olen Mette Lukin ja valmennan 9-12 vuotiaiden sekaryhmää, jossa harjoitellaan kaikkia lajeja monipuolisesti. Lähinnä sydäntäni on kuitenkin juoksut ja hyppylajit.

Oma lajitaustani alkoi 8-vuotiaana harrasteryhmästä, josta siirryin 10-vuotiaana valmennusryhmään. Olen kisannut kaikkia lajeja monipuolisesti lukio ikään saakka ja nykyään päälajeina on 400m aidat sekä 400m sileä. Yleisurheilukoulutuksia olen käynyt nuorisovalmentajatutkintoon saakka.

Kuopion reippaassa olen valmentanut vuodesta 2014 asti. Parasta valmentamisessa on nähdä kuinka nuoret kasvavat ja kehittyvät, sekä tietysti heidän onnistuminen kisoissa. Myös valmentajana kehittyminen on mukavaa.

Motto: ”Posin kautta.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Urheilijoiden henkilökohtaiset valmentajat:

Jean Decrette (kestävyysjuoksu)

Pertti Korhonen (keihäs, heitot)

Tapani Turunen (juoksut)

Juhani Nykänen (kuula, heitot)

 

Mikäli olet kiinnostunut urheilemaan Reippaassa ja kaipaat valmennusta, ole yhteydessä toiminnanjohtajaan p. 050 361 2596 tai seuravalmentajaan p. 050 358 3608.

Alle 15 v. osalta toimitaan pääosin nuorisovalmennusryhmissä, jotka löydät vasemmalta lasten- ja nuorten valmennus kohdasta.