Reippaan urheilijan polku

Kuopion Reippaan urheijanpolku alkaa yleisurheilukouluista, joissa lapsi voi aloittaa jo 3-vuotiaana. Yleisurheilukouluvaiheen jälkeen noin 9-10-vuotiaana on mahdollista siirtyä nuorisovalmennusryhmiin joissa harjoitellaan monipuolisesti ja luodaan valmiuksia kohti kilpailuja. Nuorisovalmennusryhmissä harjoitellaan moniottelupohjaisesti ominaisuuksia ja yleis- ja lajitaitoja kehittäen. Nuorisovalmennusryhmäläiset kilpailevat ahkerasti.

Mikäli harjoittelun tavoitteellisuus ja kilpailullisuus eivät innosta ja motivoi, lapsi/nuori voi jatkaa harrastamista myös harrasteryhmissä, joissa kehitetään monipuolisesti yleis- ja lajitaitoja sekä ominaisuuksia. 

Heitoissa ja kestävyysjuoksuissa on painotus lajeille ominaisien piirteiden mukaan, monipuolista harjoittelua unohtamatta.

Reippaassa voi urheilija siirtyä painotusryhmiin, nuorisovalmennusryhmistä ja toisin päin. 

Harrasteryhmistä voi siirtyä harjoittelemaan nuorisovalmennusryhmiin tai jos tavoittellisuus ja kilpailuinto lopahtaa voi myös nuorisovalmennusryhmistä siirtyä harrasteryhmiin harjoittelemaan.

Nuorisovalmennuspolun jälkeen siirrytään henkilökohtaiseen valmennukseen 16-18-vuoden iässä.

 

Nuorisovalmennusryhmien vastuuvetäjiä ovat 

Mette Lukin ja Roni Tirkkonen  (10-12-vuotiaat)

Jaakko Vainikainen    (13-15- vuotiaat)

Matti Haatainen ja Tiina Lukin-Haatainen (15-17-vuotiaat)

Henkilökohtaisten valmentajien etsimisessä voit kysyä apua toiminnanjohtaja Maarit Viljakaiselta ja seuravalmentaja Matti Haataiselta.