Polku Reippaalle

Kuopion Reippaan urheilijanpolku alkaa yleisurheilukouluista, joissa lapsi voi aloittaa jo 3-vuotiaana. Yleisurheilukouluvaiheen jälkeen noin 9-10-vuotiaana on mahdollista siirtyä nuorisovalmennusryhmiin joissa harjoitellaan monipuolisesti ja luodaan valmiuksia kohti kilpailuja. Nuorisovalmennusryhmissä harjoitellaan moniottelupohjaisesti ominaisuuksia ja yleis- ja lajitaitoja kehittäen. Nuorisovalmennusryhmäläiset kilpailevat ahkerasti.

Mikäli harjoittelun tavoitteellisuus ja kilpailullisuus eivät innosta ja motivoi, lapsi/nuori voi jatkaa harrastamista myös harrasteryhmissä, joissa kehitetään monipuolisesti yleis- ja lajitaitoja sekä ominaisuuksia. 

Heitoissa ja kestävyysjuoksuissa on painotus lajeille ominaisien piirteiden mukaan, monipuolista harjoittelua unohtamatta.

Reippaassa voi urheilija siirtyä painotusryhmiin, nuorisovalmennusryhmistä ja toisin päin. 

Harrasteryhmistä voi siirtyä harjoittelemaan nuorisovalmennusryhmiin tai jos tavoittellisuus ja kilpailuinto lopahtaa voi myös nuorisovalmennusryhmistä siirtyä harrasteryhmiin harjoittelemaan.

Nuorisovalmennuspolun jälkeen siirrytään henkilökohtaiseen valmennukseen 16-18-vuoden iässä.

 

Henkilökohtaisten valmentajien etsimisessä ole yhteydessä seuravalmentaja Matti Haataiseen tai nuorisokoordinaattori Otto Raja-ahoon

 

PDF-tiedostoPolku+Reippaalle+131221.pdf (224 kB)
Yleisurheilijan polku on päivittetty osana Valmentajan erikoisammattitutkintoa (VEAT). Tekijät Matti Haatainen ja Tiina Lukin-Haatainen