Jäsenhuone|Kalevan kisojen TyöhuoneEdustusjoukkue

Aluehallit 25.-26.1.2019

3.2.2019

Mukana urheilijoita monesta maakunnasta

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna kisatut avoimet hallikilpailut, ns. Reipas-hallit, houkuttivat paikalle runsaasti kilpailijoita niin Pohjois-Savosta kuin muistakin maakunnista. Kuopio-Hallissa käydyissä kisoissa testattiin samalla kisakoneistoa 16.–17.2. järjestettäviä yleisurheilun SM-hallikisoja varten. Lajiryhmät suoriutuivat kahdesta kisapäivästä hienosti, minkä ansiosta viikonlopusta jäi varmasti lähes kaikille positiivinen fiilis.

 

Rikottiin Ritalle raja!

Edellisenä viikonloppuna Joensuussakin urakoineet Murtorinne-Taskinen, Walling, Hokkanen, Karjalainen ja Partanen jatkoivat hyviä esityksiä myös Reippaan kotihallissa. Maria Murtorinne-Taskinen otti kakkossijat sekä 800 metrillä että 1500 metrillä. Annina Walling oli 400 metrillä kolmas ja taisteli tiukasti kolmossijasta myös 800 metrin finaalissa. Naisten 3000 metrin loppukilpailu oli Reippaan naisten näytöstä. Joukkuetaktiikalla matkaan lähtivät Anne-Marika Partanen, Rita Karjalainen ja Venla Mäkäräinen ja taktiikka olikin varsin onnistunut. Vetovastuun kisassa jakoivat Partanen ja Karjalainen. Anskun vetoavulla ja kaksikon onnistuneella vauhdinjaolla tykitti Rita Karjalainen kisan voittoon ja rikkoi samalla SM-hallien kisarajan. Ilmankos loppuverryttelyssä oli nauru herkässä naisilla, kun tulosta tuli kotikisoissa.

Nuoret ja nopeat

N 19 sarjassa juosseet Reeta-Mari Mäntyselkä, Kiia Paanila ja Jonna Voutilainen ottivat kolmoisvoiton pienillä marginaaleilla toistensa kanssa. Kiia ja Jonna kävivät tiukan taistelun myös N19 200 metrillä ja ottivat samalla Reippaalle kaksoisvoiton sarjasta. Mäntyselän menoa haittasi alaselkävaiva ja Voutilaisella startit eivät olleet parhaita mahdollisia.

Eliel Pohjolainen jatkoi vauhdikasta menoa myös Kuopio-Hallissa, ollen kolmen parhaan joukossa sekä miesten 60 että 200 metrillä. Jussi Julkunen tuli Pohjolaisen vanavedessä 200 metrillä neljänneksi.

Pituuden aikataulu venyi pitkäksi

T 13 sarjan pituus oli todellakin päätöspäivän päätöskisa. Pahasti pitkäksi venähtänyt aikataulu latisti varmasti hyppääjien tunnelmaa ja söi senttejä hyppyjen pituuksista. Urheilijat jaksoivat kuitenkin keskittyä sitkeästi ja myös pituuspaikan porukalle kunniamaininta kestävästä työskentelystä.

Vaikka mitalisijat karkasivat tuossa kisassa Reippaalta, Selma Mäntyselkä sijoittui hienosti neljänneksi. Kisassa olivat hienosti mukana myös Maija Lahtela, Hanna Sipponen ja Sara Viljala. Mäntyselkä otti hopeaa aiemmin päivällä kisatussa T13 60 metrillä. Halli moniotteluihin lähtevä Riika Tirkkonen uurasti muiden nuorisovalmennusryhmäläisten tavoin useassa lajissa ollen T 15 kuulassa kolmas ja napaten muista lajeista pistesijoja. Pituudessa Stina Pesonen oli Tirkkosen kanssa samoilla senttiluvuilla, ollen kisassa Tirkkosen jälkeen viides. Nelossija koitui myös Lotta Paijan kohtaloksi T 15 60 metrillä.

Richard Liemula sijoittui lopulta kolmanneksi M 17 pituudessa. Liemulalla oli ongelmia askelmerkin kanssa läpi kisan ja niinpä olikin hienoa, että viimeisellä hypyllä askel osui lankulla kohdalleen, hyppy kantoi 548 ja pronssimitali oli varmistettu. Myös 300 metrillä Liemula oli kolmas, jättäen niukasti taakseen vastikään Reippaassa aloittaneet Touko Viiliäisen.

Pojat 9 sarjan 40 metrillä käytiin Reippaan poikien osalta tiukka taistelu mitalisijoista. Niko Viljala (7,62), Mathias Asikainen (7,63), Viljo Sammelvuo (7,64), Leo Sabat (7,68) ja Topias Saastamoinen (7,72) olivat suoraan loppukilpailuna juostun kisan kärkiviisikko. Viljo Sammelvuo näytti kykynsä myös P 9 pallonheitossa, jossa voittotuloksen toi hurja repäisy 28,14 metriä. 

 

tulokset: https://www.sportspoc.com/app23/print/