SM- maantiejuoksut Tuusula; Samu kolmas ja Vili neljäs!

20.4.2013

SM- maantiejuoksut. Samu kolmas ja Vili neljäs.

Samu Mikkonen  avasi kesän SM-kisakauden hienosti mitalilla. Samu ylitti kolmantena maaliviivan 17- vuotiaitten miesten 10km:llä ajalla  33,50. – Kisa ja juoksu ihan ok, Samu kommentoi  juoksuaan. Vaikka jossiteltavaakin jäi. – Harmittaa vain kun hopeasijasta taistelu jäi kesken kun hengitystiet täyttyi jostain syystä limasta ja jouduin välillä pysähtymään kakomaan niitä auki.

Vili Holopainen säesti seurakaveriaan mainiosti ja toi vihreän paidan heti Samun perässä neljäntenä maaliviivan yli ajalla 34,02.

Anne- Marika Partanen juoksi naisten puolikkaalla maratonilla 14. ajalla 1,26,30. Ennätyksestään Ansku jäi parisen minuuttia. - Vaikka rata oli raskas mäkisyydestä ja navakasta tuulesta johtuen, aika oli itselleni hivenen pettymys, Ansku totesi. Oli kuitenkin tyytyväinen että on päässyt  ylipäätänsä harjoittelemaan loukkaantumistensa jälkeen.

SM- maantiejuoksujen kisajärjestelyistä tuli  kärkevääkin kritiikkiä. Reitin  merkkaus oli epäselvä , ohjeistus urheilijoille, toimitsijoiden vähyys ja tulospalvelun hitaus muuan muassa sai ryöpytystä juoksijoilta ja valmentajilta. Esim. 17- vuotiaitten poikien mestariksi julistettiin vasta  protestin jälkeen kolmantena maaliviivan ylittänyt Antti Ihamäki. Hän harhautui selvässä johtoasemassa radalta epätarkan reittiopastuksen vuoksi. Syystäkin edellisvuoden kisajärjestäjä Kuopion  Reipas  sai ansaittua jälkikiitosta järjestelyistään.