Vapaaehtoiseksi

Ennen tietojen täyttämistä lue Kuopion Reipas ry:n tietosuojaseloste. Seloste laadittu uuden tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Rastittamalla kohdan - olen lukenut tietosuojaselosteen, hyväksyt jäsenrekisterin ylläpidon. Kuopion Reipas ry:n jäsenrekisteriä ylläpidetään hyvän tietosuojatavan mukaisesti.

 

Tietosuojaselosteen löydät liitteestä.

Vapaaehtoisten kartoitus

*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

 

Tehtäväkuvaukset

 

Mukaan vapaaehtoiseksi

Kuopion Reipas järjestää useita tapahtumia ja kilpailuja ympäri kauden. Tapahtumissa tärkeässä asemassa ovat vapaaehtoiset toimitsijat. Tarjolla on monipuolinen kattaus erilaisia tehtäviä, joihin tarvitaan tekijöitä. Pyrimme järjestämään tarpeen mukaan koulutuksia tehtäviin. Paikan päällä on kuitenkin aina kokeneita vapaaehtoisia toimitsijoita, jotka perehdyttävät myös uusia henkilöitä.

Tehtävät:


Rakentaminen
Ennen suurimpia tapahtumia rakennetaan mainosaitoja, palkintokorokkeita ja eri alueita urheilijoille. Rakentamisen vastuulla on myös rakenteiden purku kisojen jälkeen.

Lajitoimitsijat
Sisältää eritasoisia tehtäviä välineen palautuksesta lajijohtajaan. Hyvän toimitsijan ominaisuudet ovat terve maalaisjärki ja yleinen tahdikkuus, tarkka keskittyminen omaan tehtävään.

Ensiapu
Ensiapu varmistaa, että loukkaantunut urheilija saa avun mahdollisimman nopeasti ja arvion vamman jatkohoitotarpeesta. Yleisemmin kuitenkin paikkaillaan pieniä naarmuja ja hoidetaan venähdyksiä ja huolehditaan nesteytyksestä.

Kuulutus
Jokaisessa kisassa tärkeä rooli, jossa kerrotaan urheilijoille ja yleisölle kisa-aikaisista tapahtumista kuulutetaan juoksujen erissä juoksevat, palkintojen jaossa palkittavat ja mahdollisesti myös kenttälajien tilannetta kisan aikana

Kahvio ja toimitsijaruokailu
Tärkeä osa kisoja, jossa hoidetaan mahdollisesti urheilijoiden ja toimitsijoiden ruokailu, myydään yleisölle kahvia ja pientä syötävää, valmistetaan myytävät sämpylät. Kahvion tuotto on tärkeä tulonlähde seuralle. Toimitsijakahvitus ja -ruokailu pyritään pitämään erillään muusta kahvituksesta ja ruokailusta, joten tähänkin tarvitaan omat vapaaehtoiset.

Maalikamera
Maalikameratoimitsija määrittää maalikuvasta kilpailijoiden sijoitukset ja ajat. Kun käytettävissä on hyväksytyt sähköiset ajanottolaitteet, ne muodostavat kilpailun virallisen ajanotto-järjestelmän ja tulokset määrätään sen perusteella

Lähettäjä
Lähettäjä on vastuussa juoksujen lähdöstä. Lähettäjällä on avustajia, palauttajia ja lähdönjärjestelijöitä.

Tulospalvelu/Pöytäkirjat
Tulospalvelussa syötetään tulokset tulospalveluohjelmaan pöytäkirjojen mukaan, tarkistetaan, että tulokset maalikameralta ovat saapuneet, tulostetaan tulokset tulosseinälle. Pöytäkirjat huolehtivat pöytäkirjojen, lähtölistojen ja tulosten kopioinnista ja toimittamisesta oikeisiin paikkoihin. Usein myös numeroiden jako pitkille matkoille kuuluu pöytäkirjatoimistoon.

Yleisöohjaus
Kisoissa, joissa on maksullinen pääsymaksu, tarvitaan järjestysmiehiä ohjamaan ja opastamaan yleisö oikeilla paikoille ja huolehtimaan ettei järjestyshäiriöitä esiinny katsomossa eikä sen läheisyydessä.

Media
Media avustajat huolehtivat, että kisoissa toimivilla toimittajilla on tarvittavat tiedot kuten WiFi tunnukset, lähtölistat ja tulokset käytettävissään.

Kilpailutoimisto
Ottaa vastaan urheilijoiden ja viestijoukkueiden varmistukset kisoihin, huolehtivat protestien käsittelystä.

Vapaaehtoiskeskus
Isoimmissa kisoissa, jossa vapaaehtoisia on satoja, tarvitaan keskus, missä vapaaehtoiset otetaan vastaan, jaetaan mahdolliset vaatteet, ja hoidetaan kaikki vapaaehtoisille liittyvä viestintä kisojen aikana. Vapaaehtoiskeskus toimii myös vapaaehtoisten lepo- ja kokoontumispaikkana.

Call Room
On käytössä lähinnä SM- ja kansainvälisissä kilpailuissa, toimitsijat valvovat kilpailijoiden siirtymistä lämmittelyalueelta kilpailuareenalle. He varmistavat, että kilpailijat ja heidän varusteensa tarkistetaan kokoontumispaikalla ja että urheilijat johdetaan aikataulun mukaisesti kilpailupaikalle.

 

Voit liittyä mukaan vapaaehtoiseksi täyttämällä yllä olevan lomakkeen.

 

Jonna Kettunen 
p. 050 361 2596
toimisto@kuopionreipas.fi
jonna.kettunen@kuopionreipas.fi