Reippaasti liikkumaan -harrastustukirahasto

Reippaasti liikkumaan -harrastustukirahasto

OP Pohjois-Savon Teemme yhdessä hyvää -kampanja. 
Vuoden 2023 lahjoitushaussa haettiin kohteita etenkin lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Kuopion Reipas ry on valittu OP Pohjois-Savon Teemme yhdessä hyvää -kampanjan lahjoituksen saajaksi. Lahjoitus myönnettiin Reippaasti liikkumaan -harrastustukirahaston perustamiseen, vähävaraisten lasten- ja nuorten harrastamisen tukemiseen.

Rahaston tarkoituksena on tukea pohjoissavolaisten vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan harrastamista. Kohderyhmänä ovat urheilukoulu- ja harrasteryhmän lapset ja nuoret (3-17v.).

Reippaasti liikkumaan -harrastustuki rahastolla seura mahdollistaa vähävaraisten lasten- ja nuorten harrastamisen tukemisen. Rahaston avulla pystymme seurana olemaan mukana ehkäisemässä lasten ja nuorten syrjäytymistä, harrastamattomuutta ja tukemaan henkistä sekä fyysistä hyvinvointia. Edistää harrastamisen tasa-arvoisuutta.

Harrastustuki rahastolla seura pystyy tukemaan n. 10-20 perhettä. Rahastosta haetaan tukea vapaamuotoisella hakemuksella, johon ohjeet löydät alta.


Reippaasti liikkumaan -harrastustukirahaston​ ohjeet ja säännöt: 

  1. Rahaston tarkoituksena on tukea vähävaraisia pohjoissavolaisia perheitä, joiden taloudellinen tilanne ei mahdollista lasten liikunnan harrastamista maksullisissa lajeissa. 
  2. Tuki on harkinnanvarainen ja tapauskohtainen kuitenkin niin, että tasavertaisuus toteutuu. Tuen myöntämiseen vaikuttavia tekijöitä: perheen äkillinen ja tilapäinen taloudellinen ahdinko (tulipalo, putkiremontti tms.), muutos perhesuhteissa esim. avioero, yksinhuoltajuus, monilapsisuus, työttömyys. 
  3. Tukea voi hakea Kuopion Reipas ry:n yleisurheilukoulujen ja harrasteryhmien harrastusmaksuihin.
  4. Tukea ei makseta rahana vaan kohdennetaan suoraan harrastusmaksuihin.
  5. Tuki on kertaluonteinen, kohdentuen kauden 2023-2024 harrastusmaksuihin.
  6. Vapaamuotoinen hakemus, missä perhe itse kuvaa tilannettaan ja perusteita haettavalle tuelle. Hakemuksessa kuvattava myös selkeästi ryhmä johon lapsi on ilmoittautunut tai ilmoittautumassa kaudelle 2023-2024.
  7. Vain yksi harrastusmaksu/lapsi tai nuori. Määrä maksimissaan 200€/perhe. 
  8. Rahaston tukilahjoitus on saatu OP Pohjois-Savon Teemme yhdessä hyvää -kampanjan kautta, jonne seura raportoi yleisellä tasolla lahjoituksen käytöstä.
  9. Hakemusten luottamuksellisista käsittelyistä ja päätöksistä vastaa seuran toiminnanjohtaja Jonna Kettunen. Hakemuksia käsitellään saapumisjärjestyksessä ja toiminnanjohtaja raportoi päätöksistä Kuopion Reipas ry:n johtokunnan kokouksissa. 
  10. Tukea jaetaan niin kauan kuin sitä on jaettavissa.

Hakemukset toimitetaan sähköpostitse
jonna.kettunen@kuopionreipas.fi