Reippaan joukkue Vaasaan Kalevankisoihin; kävijäkonkareita, ensikertalaisia ja mitalisuosikkeja !

21.7.2013

Vaasan Kalevan kisoihin 25.-28.7 on ilmoittautunut kolmetoista Kuopion Reippaan urheilijaa, kuusi miesten ja seitsemän naisten sarjoihin. Joukkueessa on viisi ensikertalaista. Kokenein Kalevankisa- kävijä on kymmenottelija Aki Salminen, joka ottelee tällä tasolla jo yhdeksättä kertaa. Vuoden päästä Kuopiossa kotikisoissa Akilla olisikin vuorossa kymmenvuotisjuhla- ottelu. Mitalitoiveet lepäävät vahvasti pikajuoksijattaren Maria Räsäsen sekä kymmenottelija Thomas Barrineaun harteilla. Muutama pistesijaa voidaan myös odotella

 

                    .

Miehet:

 

Kymmenottelija, talvet Yhdysvalloissa asuva ja harjoitteleva pian 25- vuotta täyttävä,  Thomas Barrineau puolustaa viime vuotista ottelupronssiaan myös Vaasassa. Thomas osallistuu  neljänsiin Kalevan kisoihinsa ja kolmannen kerran Kuningaslajiin. Kaksi vuotta sitten Turun kisoista Thomas jätti ottelun väliin ja osallistui menetyksekkäästi 400m:lle jossa sijoittui neljänneksi. Thomaksen otteluennätys 7654 on vuodelta 2011. Onnistuneella ottelusarjalla Thomas on  mitaliehdokas.

28- vuotias kymmenottelija Aki Salminen on puolestaan varsinainen joukkueen konkari Kalevan kisojen ottelukerroilla ja –lajeilla (80 lajisuoritusta) mitattuna. V.2004 Aki otteli ensimmäisen kerran aikuisten tasolla ja otteluketju on ollut siitä saakka lähes katkeamaton, ainoastaan v.2011 kisat jäivät väliin.  Otteluennätys Akilla 7162 on v. 2008 Kalevan kisoista ja vuosi sitten pistemääräksi kertyi 7160. Aki on sijoittunut kuudesti pisteille ja paras  sijoitus on neljäs. Aki venyykin parhaimpaansa aina Kalevan kisoissa, joten pistesijaa voidaan odotella.

                      Akin ikätoveri kestävyysjuoksija Matti Haatainen esiintyi ensimmäisen kerran Porin Kalevan kisoissa v.2005 1500m:llä. Mattia ovat vaivanneet erilaiset vaivat vuosien saatossa ja  tulevana viikonloppuna Kalevan kisoissa hän esiintyykin pitkästä juoksu-urastaan huolimatta vasta  kolmatta kertaa, matkana  5000 m. Matti onkin tekemässä uutta tulemistaan tervehtymisen myötä.

                      Raisiossa syntynyt kuopiolaistunut keskimatkojen juoksija ja joulun aluspäivinä 27- vuotta täyttävä Tomi Valtanen esiintyy Kalevan kisoissa toista kertaa. Edellisessä juoksussa 800m:llä Espoon Kalevan kisoissa v. 2009  syntyi ennätys 1,54,64, joka olisi jo aika saattaa historian lehdille Vaasassa.

                      19- vuotiaalle Taneli Juutiselle Kalevan kisat ovat ensimmäiset urheilijana. Keihäskarnevaaleilla paiskaama ennätys 71,88 ja A-rajan ylitys syntyi yhtä kisaa liian myöhään ajatellen 19- vuotiaitten Rietin EM- kisavalintoja mutta antoi mahdollisuuden nousta Vaasan junaan. Tanelin parhaat heittovuodet ovat edessäpäin ja nämä kisat ovat kokemuksen karttumisen kannalta tärkeät kisat. Vuoden päästä kotikisoissa jo loppukilpailussa.

                      Valitettavasti 19- vuotias pituushyppääjän Tuomas Rouvalin pituuskarnevaaleilla revähtänyt takareisi estää hänen kilpailemisensa näissä kisoissa. Tuomas on kuitenkin urheilu- uransa alkupäässä ja pisimmät leiskautukset ovat vielä edessäpäin. Tuomas hyppäsi ensimmäisen kerran Kalevan kisoissa vuosi sitten Lahdessa ja ponkaisi silloisen ennätyksensä 708 karsinnassa. Tänä vuonna Tuomas on ehtinyt kohentaa ennätystään 722:een, joten karsintaraja 735 olisi ollut Tuomaksen ylitettävissä.

                     

Naiset:

21- vuotias pikajuoksijatar Maria Räsänen  on Reippaan vahvin mitalikandidaatti kisoissa. Maria osallistuu kisoissa 100 ja 200m:lle. Varsinkin sataselta, tänä kesänä ennätyksekseen 11,65 ja tilastokakkoseksi kellottanut,  Marialta voidaan odottaa mitalia. Kakkosella mitali on tiukemmalla, muttei mahdoton. Marian jääminen palkintopallin ulkopuolelle kisoissa kokonaan olisikin pettymys. Maria on juossut aiempina vuosina Kalevan kisoista mitalikaappiinsa hopeaa ja pronssia 100m:ltä sekä pronssia 200m:ltä. Maria, jonka Kalevan kisa- ura alkoi  v.2009,  halajaa ilman muuta palkintokaappiinsa lisää mitaleita,  myös kultaista, mutta eräs Hanna- Maari Jyväskylästä pitäisi kammeta ykköspallilta pois ja sen tehdäkseen Marian olisi lohkaista ennätyksistään kymmenyksiä pois.. Vastikään alle 23- vuotiaitten Tampereen EM- kisoissa  esiintynyt Maria onkin asettanut yhden selkeän tavoitteensa uralleen  v. 2016 Rio de Janeiron olympialaiset.

                      Marian harjoituskaveri tänä vuonna 20- vuotta täyttävä niin ikään pikamatkoja pinkova Aino Mikkola lähtee ensikertalaisena haistelemaan Kalevan kisojen ilmapiiriä. Aino osallistuu 100m:lle, tavoitteena oman ennätyksen 12,36:n alitus.

                      19- vuotias Marianne Pitkänen esiintyi Kalevan kisoissa ensimmäisen kerran radalla v.2010 Kajaanissa 16- vuotiaana juosten silloin 800m. Matka on sama tänäkin vuonna. Viime vuosi jäi väliin kokonaan loukkaantumisten vuoksi.  Marianne testasi lauantaina juoksuvauhtiaan kasilla Lappeenrannassa ja kellotti lupaavasti 2,17,56. Hienoa  että juniorisarjoissa SM- mitaleita juossut Marianne on tekemässä paluuta vahvasti.

 20- vuotias kestävyysjuoksijatar Venla Mäkäräinen on ilmoittautunut kisoissa 5000m:lle ja matka on Venlalle samalla lailla ensikokemus kuin koko Kalevan kisatkin. Tilastoaikaa ei ole, joten ainakin ennätys syntyy jos keskeytystä ei tule.

                      Kalevan kisa ensikertalainen on myöskin keskimatkoja juokseva 22- vuotias Maria Murtorinne. Marian tavoite lienee hallissa juostun 4,39,37 ennätyksensä petraaminen ja kokemuksen hakeminen kotikisoja varten.                     

19- vuotias seiväshyppääjätär Milla Mikkanen  korkkasi Kalevan kisat Espoossa v.2009 15-vuotiaana. Millan paras sijoitus seipäässä on neljäs kaksi vuotta sitten Turussa. Millan alkuperäinen tarkoitus oli osallistua kisoissa myös kolmiloikkaan mutta lajin kova iskuttava harjoittelu  kipeytti Millan jalan, joten laji jää väliin kun treenejäkään ei ole voinut tehdä  lajin vaatimalla tavalla.

                      Reippaan joukkueen kuopus kisoissa on ikäluokkansa tilastokärki (12,16)  15- vuotias kolmiloikkaan osallistuva Jessica Miettinen, joka  lähtee tunnustelemaan Kalevan kisojen ilmapiiriä ja hakemaan arvokasta kokemusta tulevia vuosia varten. Jessica voikin paineetta ja nauttien osallistua lauantaiseen loikkakarsintaan. Karsintarajan 12,60 ylittäminen onkin vuoden päästä kotiyleisön edessä   jo selkeä ja realistinen tavoite.

 

JVA